FINALE SP-a

VATRENA PROMOCIJA Web stranica HTZ-a ruši rekorde, Twitter gori, čestitke stižu iz cijelog svijeta: 'Vrijeme je da svijet sazna gdje je Hrvatska'

 
 HTZ

Dosadašnji odlični nastupi hrvatske nogometne reprezentacije značajno su pridonijeli promociji Hrvatske, ne samo kao turističke destinacije, nego kao zemlje u cjelini, a vrhunac promotivnih efekata sinoćnji je ulazak Hrvatske u finale Svjetskog nogometnog prvenstva.

- Ulazak Hrvatske u finale nogometnog prvenstva povijesni je rezultat koji je našu zemlju stavio u fokus svjetske javnosti. Ovo je izuzetna prilika za dodatne promotivne aktivnosti. Kreirali smo skraćenu verziju promotivnog spota Ambasadori hrvatskog turizma u kojem smo ostavili samo one kadrove u kojima se pojavljuju hrvatski nogometaši. Spot je za vrijeme i nakon utakmice s Engleskom fantastično prihvaćen. Pozitivni promotivni efekti vidljivi su i na web strancima HTZ-a, gdje bilježimo porast posjeta od 250% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Najveća posjećenost stranica bilježi se s tržišta Italije, SAD-a, Rusije, Indije, Njemačke, UK-a, Francuske, Poljske i Nizozemske, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Hrvatska turistička zajednica također se može pohvaliti da je njihov tweet na svom profilu podijelio jedan od najvećih hollywoodskih glumaca, Australac Russel Crowe.

Nakon utakmice također je čestitao Vatrenima.

- Engleska nije imala sreće. Čestitke Hrvatskoj, sjajno postignuće, napisao je.

Istodobno, prestižni njujorški lifestyle magazin Condé Nast Traveler na svojim društvenim mrežama je, u povodu sinoćnje pobjede Hrvatske, podsjetio svoje pratitelje na ljepote Lijepe naše.

- Službeno je, Hrvatska je u finalu Svjetskog prvenstva, ovo je 13 destinacija koje morate posjetiti da to proslavite, napisali su na svom Tvitteru.

Kao najpopularnije destinacije preporučaju posjet NP Krki, Zagrebu, Mljetu, Hvaru, Plitvičkim jezerima, Puli, Dubrovniku, Zadru, Rovinju, Zlatnom ratu na Braču, Splitu, Korčuli i kornatskom otočju.

Twitter je nakon utakmice doslovce eksplodirao. Čestitke Hrvatskoj stižu sa svih strana svijeta, a jedan je korisnik poručio da će u Hrvatskoj provesti medeni mjesec, ako Vatreni pobijede u finalu.

Pobjedu Hrvatske duhovito je zabilježila popularna online platforma koja na Twitteru ima više od 15 milijuna pratitelja.

- Vrijeme je da svijet sazna gdje se Hrvatska nalazi na karti svijeta, napisali su uz fotografiju Europe na kojoj je Hrvatska obilježena crvenom bojom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 12:04