HEROJ VELIKOG SRCA

Vatrogasac koji je u rukama držao bebu do bolnice: ‘U početku je plakala, ali brzo se smirila‘

Bilo je pomalo stresno, jer nije to nešto s čime se susrećeš svaki dan, ali ništa strašno, ispričao nam je Mario Rubeša
Riječki vatrogasac drži bebu u kolima Hitne pomoći
 Vatrogasci - Oni su naši Heroji

Iako vatrogasci u svakoj smjeni, posebice tijekom ljetnih mjeseci, kada je promet pojačan, a granje suho, mogu očekivati intervencije koje nisu rutinske, ono što je u nedjelju navečer doživio Mario Rubeša, djelatnik JVP Rijeka, definitivno spada u nesvakidašnje iskustvo.

On je, od mjesta prometne nesreće kod Šmrike pa sve do Dječje bolnice na Kantridi, u kolima Hitne pomoći u naručju nosio šestomjesečnu bebu, čiji su roditelji teško ozlijeđeni. Ta je fotografija, objavljena na Facebook stranici Vatrogasci - oni su naši heroji, postala viralna, a djevojčica koju je spašavao je, srećom, prošla potpuno bez ozljeda i već je u svojem domu.

Nesreća se dogodila oko 20 sati na autocesti A7, između čvorova Šmrika i Križišće, kada je 46-godišnji Nijemac, koji je vozio Forda, prešao na suprotni kolnički trak. Tada se sudario s Volvom zagrebačkih registarskih oznaka u kojem su bili roditelji sa šestomjesečnim djetetom.

- Radio sam noćnu smjenu i kada smo stigli na mjesto nesreće, u oba automobila bile su zaglavljene osobe, Nijemac u Fordu te Zagrepčanin u Volvu. Mi smo krenuli izvlačiti muškarca iz Forda, a oca bebe izvukli su kolege iz Kraljevice. Kada smo stigli, beba više nije bila u automobilu, u rukama ju je držao policajac - ispričao nam je Mario, kojemu je 26 godina i u JVP Rijeka radi već pet godina.

- Bebu su pregledali odmah, na licu mjesta, i utvrdili su da nema ozljeda. Tada su iz vozila Hitne pitali da li ima dobrovoljaca koji bi je držali u naručju, budući da je otac bio ozlijeđen. Tako sam ja dobio taj zadatak - govori nam mladi vatrogasac.

U kombiju je, prisjeća se, bio i otac, koji je bio pri svijesti, iako u šoku. S bebom u naručju, krenula je vožnja prema Rijeci.

- U početku je plakala, ali već nakon par minuta se smirila. Bilo je pomalo stresno, jer nije to nešto s čime se susrećeš svaki dan, ali ništa strašno - govori.

Beba je, iz predostrožnosti, prenoćila u Dječjoj bolnici na Kantridi te je drugi dan otpuštena. Roditelji su, pak, s višestrukim ozljedama i prijelomima zadržani u KBC-u na Sušaku, na Odjeli traumatologije, gdje još uvijek leže. Kako smo doznali u KBC-u, iako su ozljede teške, oni su izvan životne opasnosti, a budući da su iz Zagreba, planira se da uskoro budu prebačeni u KBC Rebro, na nastavak liječenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:28