SMANJUJE SE POTREBA

Vatrogasci su dosad imali gotovo 10.000 intervencija u Sisačko-moslavačkoj županiji

Većina potrebnih intervencija sada je uglavnom vezana uz izvođenje građevinskih radova, priopćeno je iz Hrvatske vatrogasne zajednice
 Damir Krajac/Cropix

Vatrogasci su dosad imali gotovo 10.000 intervencija u Sisačko-moslavačkoj županiji, a većina potrebnih intervencija sada je uglavnom vezana uz izvođenje građevinskih radova, priopćeno je iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

"Možemo reći da se smanjuje potreba za angažmanom vatrogasnih snaga. Bilježimo i nadalje pozive u Vatrogasne operativne centre, ali se većina potrebnih intervencija odnosi na izvođenje građevinskih radova koje bi trebale određivati građevinska poduzeća, a ne vatrogasci", rekao je vatrogasni zapovjednik Sisačko-moslavačke županije Mijo Brlečić.

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice izvijestili su i da je na uklanjanju posljedica razornog potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije u petak bilo je angažirano 172 vatrogasaca sa 63 vatrogasna vozila, a ukupno je evidentirano 213 vatrogasnih intervencija.

U ispomoći toj županiji angažirani su vatrogasci iz 10 vatrogasnih zajednica županija te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Šibenik i Split.

Na području Vatrogasne operativne zone (VOZ) Glina angažirana su 83 vatrogasca s 29 vozila s područja VZŽ Šibensko-kninske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Karlovačke, Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Šibenik i Split te domicilne snage DVD-a. Zabilježeno je 125 intervencija.

Na području Siska angažirano je 36 vatrogasca s 19 vatrogasnih vozila iz Zagrebačke županije kao i domicilne snage DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe. Evidentirano je 46 intervencija.

Na području VOZ Petrinje angažirano je 53 vatrogasaca s 15 vatrogasnih vozila s područja VZŽ Primorsko-goranske, Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske, Požeško-slavonske i Grada Zagreba te domicilne snage DVD-a i javne vatrogasne postrojbe. Zabilježene su 42 intervencije.

Od 28. prosinca do 15. siječnja na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa sudjelovalo je 8763 vatrogasaca s 2205 vatrogasna vozila, a odrađeno je 9860 intervencija.

U Zagrebu od kraja godine više od 1400 intervencija

Od potresa koji je 29. prosinca pogodio veći dio središnje Hrvatske zagrebački vatrogasci do 15. siječnja su imali čak 1401 vatrogasnu intervenciju, koje se uglavnom odnose na uklanjanje nesigurnih dijelova objekata vozilima za spašavanje s visine.

Na području Sisačko-moslavačke županije odradili su 536 intervencija.

Od 14. siječnja za vatrogasne snage Grada Zagreba započelo je cijepljenje protiv koronavirusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:17