POZIV NA OPREZ

Vatrogasci uputili apel građanima: ‘Ponašajte se odgovorno kako bismo imali što mirniji ulazak u 2023.‘

Upozorili su, između ostaloga, na opasnosti pirotehničkih sredstava i podsjetili kako se dekoracije ne smiju ostaviti bez nadzora

Arhivska fotografija

 Bruno Konjevic/CROPIX

Hrvatska vatrogasna zajednica je, povodom dočeka Nove godine, pozvala građane da se ponašaju odgovorno, upozorivši na opasnosti pirotehničkih sredstava koja često mogu biti uzrok požara tijekom slavlja.

Također podsjećaju da se dekoracije ne smiju ostaviti bez nadzora te da se ne koriste prskalice u blizini lakozapaljivih materijala kao što su zavjese i namještaj.

Korištenje petardi i ostalih pirotehničkih sredstava, uz mogućnost izazivanja požara, mogu izazvati teže tjelesne ozljede dok glasni zvukovi mogu imati posljedice na djeci, starijim osobama i životinjama, stoji u priopćenju od petka.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, uz čestitku građanima, podsjetio je na ono što je obilježilo godinu koju ispraćamo. Bilo je tako teških i zahtjevnih intervencija, od poplava do spašavanja unesrećenih iz prevrnutog vlaka i autobusa do požarne sezone koja je rezultirala svakodnevnim požarima na priobalju, ali i na kontinentu.

"Vatrogasci su i ove godine uložili nadljudske napore u spašavanje i sigurnost građana te mnogobrojnih turista", rekao je Tucaković uz molbu građanima da se u novogodišnjoj noći ponašaju odgovorno kako bi vatrogasci i ostali pripadnici žurnih službi imali što mirniji ulazak u 2023. godinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 10:10