VELIKE GUŽVE

Važan apel Civilne zaštite građanima: ‘Ne odlazite u potresom pogođena mjesta‘

Pomoći možete doniranjem financijskih sredstava ili humanitarne pomoći u obliku hrane i higijenskih potrepština preko Crvenog križa
Prikupljanje potrepština
 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Ravnateljstvo civilne zaštite pozvalo je u srijedu još jednom građane da bez obzira na njihove najbolje namjere ne idu u potresom pogođena područja Siska i Petrinje jer gužve koje nastaju nekontroliranim i nekoordiniranim volonterstvom otežavaju i usporavaju rad žurnih službi.

Građanima koji žele pomoći poručuju da umjesto odlaska na potresom pogođena područja pomognu doniranjem financijskih sredstva ili humanitarnom pomoći u obliku prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština i slično u koordinaciji sa Hrvatskim Crvenim križem.

Detaljne upute o načinu doniranja novčanih sredstava i potrepština nalaze se na internetskoj stranici Hrvatskog Crvenog križa.

Također, ponude za donacijama opreme, mehanizacije, građevinskog materijala ili pružanje nužnih usluga, mogu se uputiti na mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Na područje Sisačko-moslavačke županije upućene su, sve raspoložive operativne snage sustava Civilne zaštite, žurne službe iz svih područja Republike Hrvatske i pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite sa potrebitom opremom, napominje Civilna zaštita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:00