KRISTJAN STANIČIĆ

‘Važno je ostati odgovoran i poštivati mjere kako bismo zadržali imidž sigurnog odredišta‘

Dodao je kako danas u Hrvatskoj boravi oko 870 tisuća gostiju, od čega 50 tisuća u najjužnijoj hrvatskoj županiji
Kristjan Staničić
 Bozo Radic/Cropix

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić izjavio je u četvrtak da je važno ostati odgovoran i poštivati epidemiološke mjere kako bi se zadržala još uvijek povoljna epidemiološka slika, a Hrvatska zadržala imidž sigurnog turističkog odredišta.

Staničić je u Župi dubrovačkoj održao koordinacijski sastanak s predstavnicima turističkih zajednica iz Dubrovačko-neretvanske županije.

"Zaključili smo da treba apelirati na cijepljenje i podići svijest u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Osnovna zadaća i konačni cilj je da uz pridržavanje mjera i veću procijepljenost ostanemo sigurno odredište i ostvarimo veći turistički promet, čime bismo se približili ciljanih 60 do 65 posto u odnosu na 2019. godinu. Najave za ostatak srpnja i kolovoz i rujan su odlične i treba poduzeti sve da se ta najava i ostvari", rekao je Staničić.

Dodao je kako danas u Hrvatskoj boravi oko 870 tisuća gostiju, od čega 50 tisuća u najjužnijoj hrvatskoj županiji, uz tendenciju rasta broja dolazaka u svim primorskim županijama.

"Veseli i značajniji rast posjeta američkih gostiju, s obzirom na dva izravna leta iz New Yorka za Dubrovnik, a u idućim tjednima očekujemo veći broj Britanaca", istaknuo je direktor HTZ-a.

Staničić je pozdravio najavu uvođenja strožih mjera za primorske županije, dodajući kako svi trebaju biti odgovorni i turizam sagledavati u širem kontekstu.

"Puno je dionika uključeno i ne smijemo se dovesti u situaciju da zbog jednog segmenta ugrozimo cijelu sliku ove turističke godine. Treba nam bolja sezona nego lani i svaka mjera koja će tome doprinijeti je dobrodošla", objasnio je Staničić.

Napomenuo je kako zasad nema negativnih reakcija s tržišta Velike Britanije, Rusije i Cipra na nove mjere prema njihovim turistima.

"Štoviše, na britanskom tržištu bilježimo rast. Uvjeti za ulazak u Hrvatsku su poznati i pozdravljam svaku mjeru koja će sačuvati percepciju Hrvatske kao sigurnog turističkog odredišta", zaključio je Staničić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 17:54