KORONAVIRUS

Već prvog dana škole cijeli razred jedne zagrebačke gimnazije završio u izolaciji

Čekaju se upute epidemiologa te je još nepoznato koliko će se učenika vratiti na nastavu
 Luka Gerlanc/Cropix

U jednoj zagrebačkoj gimnaziji već prvog dana nastave cijeli jedan razred završio je u izolaciji. Razlog tome je sumnja na zarazu koronavirusom jednog učenika, potvrdio je ravnatelj za Dnevnik.hr.

Izolacija za cijeli razred određena je samo za utorak, kad su učenici imali nastavu online. Trenutno na ovome slučaju radi školski epidemiolog te se čekaju upute koliko će se učenika moći vratiti na školsku nastavu, a koliko će ih ostati u kućnoj izolaciji.

"Nadamo se da neće cijeli razred izostati", rekao je ravnatelj za Dnevnik.hr i dodao da su roditelji školaraca obaviješteni jučer popodne od strane epidemiologa.

Epidemiološke upute za novu školsku godinu malo su blaže od prethodnih, a ministar obrazovanja Radovan Fuchs predložio je da, u slučaju zaraze u razredu, u izolaciju ne idu svi učenici iz odjela, već samo oni koji su boravili u neposrednoj blizini zaraženog učenika ili učenice.

U Zagrebu je zbog pozitivnog nalaza testa kod tri učenika i jedne spremačice izrečena mjera samoizolacije za šest učenika srednjih škola, a riječ je o onima koji su se zarazili na maturalnom putovanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:04