DRAMA NA JADRANU

Već treći dan traje potraga za nestalim ribarom, u akciju se uključili avion, dron HGSS-a, podvodno vozilo...

Akcija traganja i spašavanja privremeno je obustavljena u srijedu oko 17 sati zbog smanjene vidljivosti, no nastavlja se danas

Ilustrativna fotografija

 Niksa Stipanicev/CROPIX

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci (MRCC Rijeka) objavila je kako od utorka koordinira traganje za ribarom nestalim kod mjesta Vrsi.

Akcija traganja i spašavanja za nestalim državljaninom Republike Hrvatske traje od utorka ujutro, 5. prosinca od 08.30 sati, a pokrenuta je temeljem dojave očevica koji je obavijestio o napuštenoj brodici u plovidbi bez nadzora u blizini rta Prutna kod mjesta Vrsi.

Prvog dana traganja za nestalim akcija se koordinirala iz MRCC Rijeka sukladno usvojenom Planu traganja, u suradnji s Lučkom kapetanijom Zadar i Lučkom ispostavom Starigrad - Paklenica, Postajom pomorske i aerodromske policije Zadar (PPAP Zadar) i Hrvatskom gorskom službom spašavanja Zadar (HGSS Zadar) te uz pomoć građana, koji su se traganju pridružili vlastitim brodicama.

U površinskom traganju prvog dana sudjelovale su po jedna brodica iz sastava LK Zadar i LI Starigrad - Paklenica, jedna policijska brodica iz sastava PPAP Zadar.

Pripadnici HGSS Zadar provodili su kopnenu pretragu, koju su završili u 21 sat.

Traganje brodicama LK Zadar i PPAP Zadar privremeno je obustavljeno u 17 sati.

Traganje za nestalim nastavljeno je u srijedu, 6. prosinca, pojačanim intenzitetom, odnosno površinskom traganju pridružen je policijski jet-ski, dok je u zračnom traganju za nestalim korišten dron HGSS-a.

U okviru suradnje između MRCC Rijeka i Obalne straže RH, u zračno traganje angažiran je zrakoplov tip Pilatus, koji je preletio područje traganja, ali bez rezultata.

Budući da akcija traganja i spašavanja za nestalim hrvatskim državljaninom drugog dana nije rezultirala pronalaskom, privremeno je obustavljena u srijedu oko 17 sati zbog smanjene vidljivosti.

Akcija se nastavlja i u četvrtak, 7. prosinca, brodicom LK Zadar, brodicom PPAP Zadar, dok će se u podmorskom traganju koristiti podvodno vozilo tip ROV, u okviru suradnje s Obalnom stražom RH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 00:37