POGORŠANJE

Veći dio Hrvatske zahvatili kiša i pad temperature, ali tek za vikend slijedi prava promjena vremena

Jutros je u većem dijelu zemlje umjereno do pretežno oblačno uz pljuskove i grmljavine u gorskim područjima, te u unutrašnjosti
Ilustracija
 Tom Dubravec/Cropix

Jutros je u većem dijelu zemlje umjereno do pretežno oblačno uz pljuskove i grmljavine u gorskim područjima, te u unutrašnjosti zapadnog i središnjeg dijela zemlje. I u Zagrebu se nešto oko 9 sati spustio jaki pljusak, kojemu je prethodila grmljavina.

U drugom dijelu dana imat ćemo drugačiju sliku, bit će uglavnom suho i razvedravat će se, javlja N1.

HRT-ovi meteorolozi javljaju da će do kraja tjedna na kopnu biti manje vruće, pa će za vikend i početkom idućeg tjedna najviša dnevna temperatura uglavnom biti ispod trideset stupnjeva. Od petka uz promjenljivu naoblaku mjestimice će biti kiše i pljuskova s grmljavinom, osobito u subotu i nedjelju. I na Jadranu će za viked biti promjenljivo mjestimice s kišom i pljuskovima, osobito na sjevernom i srednjem dijelu. Do petka većinom sunčano. Temperatura zraka neće se puno mijenjati pa će danju i dalje biti vruće, a noći će biti tople, osobito u Dalmaciji.

Kako javlja HRT, danas će biti manje vruće nego jučer.

image
Vremenska prognoza
Dhmz

U istočnim krajevima najviša dnevna temepratura bit će između 30 i 33°C. Na sjevernom Jadranu i u gorju jutarnja temperatura zraka bit će od 15 do 18°C, a uz obalu između 20 i 23°C. Najviša dnevna bit će od 24 do 26°C, a uz obalu između 26 i 28°C.

U Dalmaciji će danas biti pretežno sunčano i vruće, ali su sredinom dana mjestimice mogući pljuskovi, osobito u njezinoj unutrašnjosti. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak pri čemu će more biti malo do umjereno valovito. Jutarnja temperatura zraka bit će od 19 do 21°C, uz obalu između 22 i 26°C, a najviša dnevna uglavnom od 30 do 33°C.

image
Vremenska prognoza
Dhmz

Slično vruće bit će i na južnom Jadranu uz većinom sunčano vrijeme. Puhat će povremeno umjeren jugozapadnjak, u početku i jugo.

U unutrašnjosti se u četvrtak očekuje pretežno sunčano i uglavnom suho vrijeme. U petak i subotu predviđa se promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom ili pljuskovima. Vjetar većinom slab. Temperatura zraka u postupnom padu.

Na Jadranu u četvrtak i petak djelomice ili pretežno sunčano. Više oblaka bit će na sjevernom dijelu, osobito u petak kada će mjestimice pasti i malo kiše. U subotu promjenljivo mjestimice s pljuskovima. Vjetar većinom slab zapadni i sjeverozapadni.

Iako će idućih dana temperatura zraka biti u padu, još danas je upozorenje na toplinski val u Slavoniji i Dalmaciji i to zbog visokih temperatura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:00