DAMIR TRUT

‘Većina građana se pridržava mjera. Kad se dogodi kršenje upozoravamo, a ako se ponovi, kažnjavamo‘

Trut je još jednom apelirao na ljude da izbjegavaju mjesta gdje ne moraju ići i da se drže svojeg doma i svoje obitelji
 Bruno Konjevic/Cropix

Od subote imamo nove mjere zaštite od koronavirusa. Pomoćnik ministra unutarnjih poslova za Civilnu zaštitu Damir Trut u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska", rekao je da je stanje, što se tiče pridržavanja mjera, dobro i uredno i da se većina građana pridržava propisanih mjera.

Osvrnuo se i na organizaciju javnog i međugradskog prometa, rekavši da im je to bilo najteže za organizirati, ali da su napravili preporuku kojom se dinamikom ide na posao, u školu i druge aktivnosti.

Kad je riječ o shopping centrima rekao je da je neki dan sam obišao nekoliko centara i da se uvjerio da nema gužve.

Još je jednom apelirao na ljude da izbjegavaju mjesta gdje ne moraju ići i da se drže svojeg doma i svoje obitelji jer je to najsigurnije.

Trut je kazao i kako su inspekcije u ovih osam mjeseci otkako je koronavirusa napravili 111.000 nadzora i izdali stotinjak prekršajnih naloga.

- Uvijek se dogodi kršenje i inspektori prvenstveno upozoravaju, ali ako se dogodi kršenje 2-3 puta onda ide kazna - kazao je dodavši i da u ovih pet dana, otkako su nove strože mjere, ima kršenja, a najčešće je to nepridržavanje razmaka i neisticanje upozorenja, broja ljudi u nekom prostoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:37