TRI MJESECA KASNIJE

Vedran Strukar: ‘Gradonačelnik Pule od mene traži 30.000 kn zbog duševnih boli koje mu je donijela debata u Otvorenom‘

PR stručnjak oglasio se priopćenjem koje prenosimo u cijelosti, a navodi da Filip Zoričić od njega traži odštetu

Vedran Strukar

 Lucija Ocko/Cropix

PR stručnjak Vedran Strukar tvrdi da je gradonačelnik Pule Filip Zoričić zatražio odštetu od 30 tisuća kuna (oko 4000 eura) zbog, kako navodi, duševnih bolova koje je pretrpio nakon njihove televizijske debate u ožujku.

Strukar se sada oglasio priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

"Nakon što je 1. ožujka u televizijskoj emisiji ‘Otvoreno‘ na HRT-u pulski gradonačelnik Filip Zoričić izgubio u javnoj debati s PR stručnjakom Vedranom Strukarom, sada, puna tri mjeseca kasnije, sjetio se da od tog dana pati od duševnih boli. Putem odvjetničkog ureda Strukaru je jučer stiglo pismo u kojem Zoričić traži 30.000 kuna, tj. skoro 4.000 eura, da mu se uplati na račun kao odšteta za duševne boli koje trpi nakon emisije jer će u suprotnom, kako je napisao, ‘svoja prava ostvarivati u parničnom postupku pred nadležnim sudom.‘

U istom dopisu pulski gradonačelnik piše Strukaru da je zbog navedene rasprave pred kamerama u direktnom tv prijenosu bio izložen neugodnim pitanjima prijatelja i rodbine te podsmijehu šireg kruga osoba u sredini u kojoj živi i radi. Strukarove izjave zbog kojih trpi duševne boli odrazile su se, piše Zoričić, i na članove njegove uže te šire obitelji koji su također bili izvrgnuti neugodnostima i podsmjesima...", počinje priopćenje ovim riječima.

"A što je to u televizijskoj debati izrekao PR stručnjak Vedran Strukar da gradonačelnik Pule Filip Zoričić već puna tri mjeseca trpi duševne boli?

Prema dopisu Zoričićeve odvjetnice Marijete Pavlović, Strukar je u javnoj debati konstatirao da je Zoričić zabranom koncerata narodne glazbe u Puli zapravo u predizbornoj kampanji jer ima ambicije na nacionalnoj razini, da je njegova sklonost zabranjivanju dugog vijeka, da je u pulskoj gimnaziji skidao hrvatske grbove iz učionica i na ista mjesta stavljao raspela ‘jer je smatrao da raspela moraju biti edukativna norma u pulskoj gimnaziji.‘

- Svašta sam ja još rekao u toj istoj TV raspravi, gospodin Zoričić je u svakom trenutku mogao reagirati da je htio i demantirati gore spomenute navode, a nije. Usred emisije je javno rekao da se on povlači jer da sam ja sve rekao. Također, ovo je samo mali isječak cijele rasprave iz naše debate, na koju se on uopće ne osvrće. Da ne kažem kako me čudi što njegova odvjetnica spominje napisani tekst, ispada kao da sam nešto negdje napisao, a ne uživo raspravljao sa Zoričićem pred TV kamerama.

Uglavnom, iza svake rečenice i navoda koju sam kazao u emisiji ‘Otvoreno‘ u potpunosti stojim i uopće se ne plašim niti strahujem od njegovih tužbi. Sve što sam rekao javno je dostupna istina. No, vrlo bih rado istaknuo da u 30 godina medijskog djelovanja nikad u životu nisam primio ovakvo pismo koje je, po mojoj procjeni, zapravo prikrivena iznuda. Iznuđuješ 30.000 kuna zato što si loše prošao u javnoj raspravi, šalješ broj računa na koji da ti se plati, a ako ti se ne plati, prijetiš tužbama. Onda me valjda tužiš odmah i čekaš pravomoćnu presudu da se vidi tko je u pravu.

Ovaj njegov novi potez, po mom vrijednosnom sudu, samo potvrđuje i dalje status koji pulski gradonačelnik danas uživa u javnosti. Naravno, u slučaju da se ikad susretnemo na sudu, ili u nekom drugom medijskom duelu, s najvećim zadovoljstvom ću se odazvati jer, ponavljam, stojim iza svake izrečene tvrdnje i radujem se novoj debati", navodi Strukar.

Saborski zastupnik iz Pule najoštrije osudio Zoričićev pokušaj iznude

Saborski zastupnik iz Pule Marin Lerotić najoštrije je na svom Facebook profilu osudio Zoričićev pokušaj iznude.


- Jutros još jedna demonstracije sile i bezobrazluka našeg gradonačelnika Filipa Zoričića. Čovjek tuži novinara Strukara zbog izgubljene rasprave u Otvorenom jer mu se nije svidjelo što je Vedran rekao pa se tri mjeseca kasnije sjetio da pati od duševne boli! SLAPP tužbe i pokušaji iznude kojima se želi zastrašiti novinare najgori su oblik pritiska na slobodu medija! Filip Zoričić - čovjek kojem su puna usta liberalnog naslijeđa Vlade Gotovca - ne podnosi nikakvu kritiku, ne trpi činjenice i želi ušutkati one koji misle drugačije. To je kod Zoričića sada već standardna praksa. Najoštrije osuđujem ovakav klasičan pokušaj iznude, objavio je saborski zastupnik iz Pule Marin Lerotić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. ožujak 2024 03:43