RATNI MINISTAR

Vekić: Imamo mutavog ministra koji ne zna izgovoriti pet poštenih rečenica. Dogovoren je epski prosvjed branitelja!

'Nećemo kazati datum, jer vlast kupuje ljude i ima način da to spriječi'
 Vlado Kos/CROPIX

OSIJEK - Ratni ministar unutarnjih poslova i predsjednik stranke Hrvatska straža Ivan Vekić pozvao je u utorak iz Osijeka sve braniteljske udruge na suradnju i udruženje u organizaciji velikog prosvjednog skupa na Markovom trgu u Zagrebu. Prema riječima dopredsjednika stranke Vencela Čuljka organizacija tog skupa već je načelno dogovorena s HVIDR-om i još nekim strankama i udrugama, no termin tog prosvjeda ne žele otkriti.

- Krajnje je vrijeme za prosvjed koji bi poprimio epske razmjere, kao što ih poprimaju i braniteljski problemi. Prosvjedovat ćemo ne zato da uzmemo vlast, nego da s nje skinemo nesposobne i korumpirane. Neka nas vlast ne tjera na ulicu, jer ako se tamo nađemo ostat ćemo dok oni ne odu. Nećemo kazati datum, jer vlast kupuje ljude i ima način da to spriječi na razne načine. Ponovit ću još jednom, zločine nismo činili, a ako je bilo pojedinačnih zločina u ratu, to nisu bili ratni zločini - rekao je Vekić, koji se obrušio na vlast i političku elitu, posebno se okomivši na ministra hrvatskih branitelja Tomislava Ivića te aktualnog i bivšeg hrvatskog predsjednika Ivu Josipovića i Stjepana Mesića.

- Meni nije drago što taj mutavi ministar ne zna izgovoriti pet poštenih rečenica i kazati da je to sramota i da se tog trenutka neki ljudi moraju maknuti sa svojih mjesta jer su unesrećili Tihomira Purdu . Zar nekakvi Josipovići i Tadići misle da su sve riješili ako se pomire? Pa, oni se nikada nisu ni zavadili, nikada nisu bili neprijatelji. To je ista klapa. Imamo skup političkih baraba koji ništa ne znaju, a ovu državu strašno koštaju. Imamo i novog povjesničara, Stjepana Mesića. Hoće li da kažem da je sa mnom pjevao ustaške pjesme? Sad nas zabavljaju novim iskapanjima iako svaki student 1. godine prava zna da kazne ne može biti, jer su nastupile zastare, jer Ženevske konvencije u ono doba nisu postojale u ovom obliku. Nama je zabava dosta, ovaj narod je željan reda i rada - rekao je Vekić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 23:52