BIVŠI MINISTAR POLICIJE

Vekić najavio prosvjed branitelja: Pa da vidimo tko će nas maknuti s Markova trga

 Vlado Kos/CROPIX

OSIJEK - Bivši ministar unutarnjih poslova Ivan Vekić, koji je prije nekoliko dana u Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku saslušan vezano za ratna zbivanja u istočnoj Slavoniji, izjavio je u subotu tijekom promocije svoje nove knjige „Polje puno krizantema“ da osobno smatra kako je pozvan kao osumnjičena osoba.

- Ne znam do koje se pozicije došlo u prosudbi moje eventualne krivnje ili nedužnosti, ali poziv na razgovor u DORH može značiti da me se poziva kao svjedoka, što mi nije rečeno, ili kao osumnjičenika. Osjećao sam se kao osoba na koju je pala sumnja da je počinio neka teška kaznena djela, jer je riječ o ratnim zločinima. Ne znam koliko je to činjenično utemeljeno, ali živimo u doba kada je dovoljno da se pojavi samo tračak neke sumnje, pa da se bude uhvaćen u mrežu iz koje se lako ne izlazi. No, o pojedinostima slučaja ne bih govorio - rekao je Vekić, dodavši da se ne boji eventualnog uhićenja te da je očekivao poziv na obavijesni razgovor upitavši se pri tome i zašto se o njegovoj eventualnoj krivnji ne očituju ljudi iz tadašnje Vlade nacionalnog jedinstva na čelu s premijerom Franjom Gregurićem.

Na novinarski upit vodi li ova istraga prema potpredsjedniku Hrvatskog sabora Vladimiru Šeksu, Vekić je izjavio da je zaključio kako osječki županijski i općinski državni odvjetnik, koji su s njime razgovarali, „nikome od branitelja ne žele učiniti zlo.“

Vekić, koji je i predsjednik stranke Hrvatska straža, najavio je i prosvjed branitelja na Markovom trgu u Zagrebu. Datum je prema njegovim riječima već dogovoren, ali nije ga želio podijeliti s javnosti.

"Pa da vidimo tko će nas s tog Trga maknuti, jer je već sve prevršilo svaku mjeru", rekao je Vekić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 09:20