PUNE RUKE POSLA

Velik broj vatrogasnih intervencija zbog nevremena u Slavoniji, na priobalju gasili požare

Na istoku zemlje uglavnom su uklanjali srušena stabla s cesta te sanirali oštećenja obiteljskih kuća i gospodarskih objekata
nevrijeme u Slavoniji
 FACEBOOK

Zbog jakog grmljavinskog nevremena praćenog padalinama i olujnim vjetrom, koje je u četvrtak pogodilo istočni dio zemlje, vatrogasci su imali više od 70 intervencija, uglavnom na uklanjanju srušenih stabala s cesta te oštećenja obiteljskih kuća i gospodarskih objekata.

Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ) izvijestila je u petak da su na području Vukovarsko-srijemske županije zabilježene 42 intervencije prouzročenih nevremenom u čijem je saniranju bilo angažirano 95 vatrogasaca s 45 vatrogasnih vozila. Najveći broj intervencija odnosio se na uklanjanje srušenih stabala s prometnica ili drugih površina, uklanjanje odlomljenih grana te oštećenja dijelova objekata: krovišta, oluka i sl.

Slična situacija bila je i na području Osječko-baranjske županije gdje su u 30 intervencija sudjelovala 173 vatrogasca s 40 vozila. Najviše intervencija bilo je na uklanjanju srušenih i odlomljenih stabala s prometnica te dijelova objekata koji su pretrpjeli određena oštećenja.

I dok su vatrogasci na kontinentu sanirali posljedice nevremena, na priobalju su gasili požare.

U četvrtak u 10,20 sati lokaliziran je požar raslinja na otvorenom prostoru na području Seget Gornji, Tomaši koji je buknuo ujutro 2. kolovoza u 10,15 sati kad je zaprimljena dojava. Tijekom dana i noći organizirano je dežurstvo Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) iz Kaštela i Seget Vranjica s osam vatrogasaca i tri vozila. Požar raslinja na području između Mitla i Rastovca u Općini Marina, u blizini granice sa Šibensko-kninskom županijom, za koji je zaprimljena dojava u četvrtak u 1,24 sati, ugašen je u 9 sati.

I požar na području Trnovice, u blizini granice s BiH, za koji je Javna vatrogasna postrojba (JVP) Dubrovačko Primorje zaprimila dojavu 4. kolovoza u 11, tijekom dana se aktivno gasio. Opožareno je oko 300 hektara trave niskog raslinja i borovine. Tijekom noći su na dežurstvu ostali JVP Dubrovačko Primorje i DVD Slano s pet vatrogasaca i dva vatrogasna vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. veljača 2023 00:51