KORONAVIRUS

Velik broj županija bilježi visok broj novozaraženih, u Dubrovačko-neretvanskoj pao rekord

U Zagrebačkoj županiji zabilježeno novih 111 slučajeva zaraze, a u Primorsko-goranskoj 73 nova slučaja
Testiranje na Covid-19
 
 Duje Klaric/Cropix

Novih 111 slučajeva zaraze koronavirusom i dvije umrle osobe bilježi u zadnja 24 sata Zagrebačka županija, u kojoj je trenutno 941 aktivni slučaj zaraze.

Iz županije su u četvrtak priopćili kako su među novozaraženima 25 kontakti ranije oboljelih, dva slučaja povezana su s bolničkim ustanovama, jedan s domom za starije.

Za 34 nova slučaja zaraze još uvijek je nejasna epidemiološka situacija, a ostali su povezani s radnim mjestom i privatnom proslavom ili su uvezeni slučajevi.

Umrle su dvije zaražene osobe, u općinama Brdovec i Pušća.

Samoizolacija je propisana učenicima četiri razreda s područja županije - jednom razredu srednje škole u Velikoj Gorici te jednom iz osnovne škole s područja Samobora, kao i dvama razredima osnovne škole na području Svetog Ivana Zeline.

Za nove 73 osobe potvrđena je zaraza koronavirusom na području Primorsko-goranske županije u zadnja 24 sata, priopćio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Ozdravilo je 16 osoba, 779 ih je u samoizolaciji, a u županiji su aktivna 303 slučaja zaraze covidom-19.

Iz Kliničkog bolničkog centra Rijeka naveli su da je u toj bolnici na liječenju 21 zaražena osoba, od kojih je jedna na respiratoru.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježen je 41 novi slučaj zaraze koronavirusom, najviše od početka pandemije, a petnaest osoba je izliječeno, izvijestio je u četvrtak županijski stožer civilne zaštite.

Zaraženo je sedam muških i devet ženskih osoba iz Dubrovnika, od kojih njih trinaest ima utvrđenu epidemiološku vezu. Pozitivne su i četiri muške i jedanaest ženskih osoba iz Metkovića, od kojih osam ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Zaraženi su i jedna muška i dvije ženske osobe iz Ploča, od kojih jedna osoba ima utvrđenu epidemiološku vezu, jedna muška i dvije ženske osobe iz Vela Luke, svi s utvrđenom epidemiološkom vezom, jedna muška i jedna ženska osoba iz Stona s utvrđenom epidemiološkom vezom, jedna ženska osoba iz Orebića s utvrđenom epidemiološkom vezom te jedna muška osobi iz Slivnog s utvrđenom epidemiološkom vezom.

Od petnaest izliječenih sedam ih je iz Dubrovnik, četiri iz Metkovića te po jedna iz Kule Norinske, Ploča, Korčule i Vela Luke.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se jedanaest osoba. U samoizolaciji se nalaze 544 osobe. Od jučer obrađeno je 206 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 17 584.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 23:33