DAVALI I PRIMALI MITO

VELIKA AKCIJA USKOK-aZa preprodaju ispitaoptuženo 38 studenata i profesora

Profesori su za upis prolazne ocjene bez provjere znanja primali novac i druge poklone
 Vlado Kos / Cropix

OSIJEK - Zbog sumnje u prodavanje i kupovinu ispita na osječkom Ekonomskom fakultetu Uskok je danas pred osječkim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv 38 osoba, uglavnom studenata, ali i profesora i asistenata koji su navodno tim studentima, preko posrednika, za novac i poklone upisivali prolazne ocjene.

Uskok je na svojim internetskim stranicama objavio kako optužene tereti za kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, davanje i primanje mita te protuzakonito posredovanje.

Optuženi profosori i asistenti osječkog Ekonomskog fakulteta terete se da su tijekom 2010. i 2011., sukladno prethodnom dogovoru s posrednicima, u više navrata studentima upisivali prolazne ocjene bez regularnog polaganja ispita i bez obzira na njihovo znanje. Za to su navodno dobijali novac ili poklone.

Uskok je u sklopu akcije "Indeks" početkom travnja prošle godine uhitio 39 osoba, među kojima je bilo petero profesora i jedan asistent te 21 student, a ostali su bili posrednici.

Petorici osumnjičenika tada je bio određen i jednomjesečni pritvor, a mediji su navodili kako su među privedenima bili umirovljeni profesor matematike Miljenko Crnjac, pročelnik Katedre za nacionalnu i međunarodnu ekonomiju Goran Marijanović, njegov asistent Dražen Ćućić te posrednik Ivan Vukadinović. U pritvoru je bio i bivši direktor Osječke tržnice Željko Krivić.

FOTOGALERIJA: Ovo su profesori osječkog Ekonomskog fakulteta optuženi za prodavanje ispita!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. veljača 2024 12:26