TIJESNA BORBA

Velika anketa Jutarnjeg: Čini se da većina ipak misli isto što i Divjak, 57 posto protiv praćenja utakmica u školama

‘Na školama je da odluče, uz uvjet da se ne gubi gradivo. To je poanta priče‘, rekao je Fuchs

Radovan Fuchs i Blaženka Divjak

 Cropix/

Izjava ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa da će učenici u školama u srijedu od 11 sati moći pratiti prijenos nogometne utakmice između Hrvatske i Maroka izazvala je niz reakcija.

Bivša ministrica Blaženka Divjak poručila je kako nije jasno koji se odgojni i obrazovni ishodi ostvaruju gledanjem utakmica, kao niti to je li ijedna škola dostavila takav nerazumni zahtjev ministarstvu. "Ovo Svjetsko prvenstvo prate brojne kontroverze, od dobivanja domaćinstva pa do surovog odnosa prema radnicima koji su radili na izgradnji stadiona. Poginule su i ozlijeđene na tisuće potplaćenih stranih radnika te bismo trebali razmisliti o bojkotu prvenstva u Kataru i njegovih sponzora, a ne o preporuci gledanja", poručila je Divjak.

Priču o praćenju utakmice u školama komentirao je i predsjednik sindikata Preporod Željko Stipić, uz sarkastičan prijedlog da bi punoljetnim učenicima trebalo omogućiti konzumaciju piva. Stipić je ‘predložio‘ i školske kladionice.

Ministar Fuchs je za Jutarnji pojasnio svoju poruku, uz naglasak kako on definitivno ne donosi odluku, nego škole, a ako se neki odluče za to, morat će nadoknaditi gubitak nastave. - To ne znači da učenike treba raspustiti kućama. Na školama je da odluče, uz uvjet da se ne gubi gradivo. To je poanta priče - rekao je Fuchs.

Jutarnji je zbog različitih stavova odlučio među svojim čitateljima provesti anketu, a u subotu do 23 sata u njoj je sudjelovalo više od 9600 čitatelja, od kojih se 57 posto izjasnilo protiv, a 43 posto za gledanje utakmice u školama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:50