POKUŠAJTE RIJEŠITI TEST

VELIKA NAVALA NA UPISU Prva škola koja je zbog previše prijava morala uvesti prijemni ispit

Ilustracija
 CROPIX

Zbog velike navale za upis u popularnoj matematičkoj gimnaziji MIOC ove je godine uveden prijamni ispit, odnosno dodatna provjera iz matematike.

Naime, MIOC upisuje 224 najbolja učenika - svi s prosjekom 5,0, a sada će se moći upisati i netko kome jako dobro ide matematika, a ima četvorku iz primjerice tjelesnog.

- Učenik koji je imao možda jednu ili dvije četvorke nije imao šansu biti upisan u našu školu. A zaista to ne bi trebalo biti tako - rekla je Ljiljana Crnković, ravnateljica XV. gimnazije.

Na prijamnom ispitu u MIOC-u jučer je bilo čak 300 osmaša. Za dvadeset zadataka učenici su imali sat vremena. Sa svakim točnim odgovorom kandidati za prirodoslovno-matematički program ostvaruju dodatnih 0,25 pa pri upisu, uz 80 bodova od ocjena iz osnovne škole, mogu ostvariti ukupno pet dodatnih bodova kroz 'prijemni'.

Zadovoljna sam. Zadaci nisu bili teški, samo je bilo potrebno skoncentrirati se. Bilo je dovoljno vremena, rekla nam je Petra, a njezina prijateljica Erika dodala je kako su zadaci bili iste težine kao i oni objavljeni na stranicama škole pa se mogla dobro pripremiti za prijemni.

Ovdje možete pokušati riješiti test objavljen prije 'prijemnog', a u drugoj verziji provjerite rješenja zadataka koji su poslužili kandidatima za vježbu.

Uzorak Prijemnog Iz Matematike MIOC 2016 by Jutarnjiredakcija

Uzorak Prijemnog Iz Matematike s Rješenjima MIOC 2016 by Jutarnjiredakcija

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 11:59