SURFANJE U LETU

Velika novost: U avionima Croatia Arlinesa moći ćete koristiti Wi-Fi, ali neće biti besplatan

Ova usluga bit će dostupna samo u 15 aviona nove flote Airbus 220 koji će u Croatia Airlines stizati do 2027. godine

Ilustracija

 Goran Sebelic/Cropix

U lipnju ove godine Croatia Airlines uvest će uslugu mrežne povezanosti tijekom leta putem Wi-Fi usluge, objavili su iz nacionalne avio kompanije. Ova usluga bit će dostupna samo u 15 aviona nove flote Airbus 220 koji će u Croatia Airlines stizati do 2027. godine. Prvi avion u Zagreb će sletjeti u lipnju ove godine.

Kako bi putnicima pružili ovu uslugu Uprava Croatia Airlinesa potpisala je ugovor s tvrtkom Panasonic Avionics. Na svih 15 aviona bit će ugrađena Ku-band antena koja će povezati svaki zrakoplov s globalnom komunikacijskom mrežom satelita Panasonic Avionicsa. U Croatia Airlinesu tvrde kako će to njihovim putnicima omogućiti korištenje brzog Wi-Fi-a tijekom leta. To znači da će tijekom leta moći raditi, surfati ili komunicirati s kime žele. Osim toga, svako sjedalo u novoj floti zrakoplova A220 imat će USB-A i USB-C priključke, uz praktične držače za pametne telefone i tablete. Ipak za sad još uvijek nije poznato hoće li putnicima biti omogućena glasovna komunikacija tijekom leta.

image

Ilustracija

Goran Sebelic/Cropix

U CA su nam odgovorili kako će usluga omogućiti internetsku konekciju i korištenje aplikacija za čiji rad je potrebna internetska veza (WhatsApp, Viber, itd.), a svi detalji bit će predstavljeni prilikom dolaska zrakoplova i završnih testiranja koja su uobičajena prilikom uvođenja ovakvih usluga.

No korištenje Wi-Fi konekcije neće biti besplatno. Kako saznajemo, Croatia Airlines će uvesti nekoliko paketa usluga za svoje putnike i to naplaćivati. Kako će ti paketi izgledati još nije poznato.

- Sukladno postojećoj praksi aviokompanija, putnicima će se omogućiti internetska povezanost putem WIFI-a (surfanje i streaming) kroz različite pakete koji će biti predstavljeni prilikom dolaska zrakoplova A220 - odgovoreno nam je iz Croatia Airlinesa.

Povodom potpisivanja ugovora s Croatia Airlinesom Hernan Abbes, globalni potpredsjednik prodaje korporacije Panasonic Avionics, kazao je da su „Uvjereni da će to poboljšati odnos zračnog prijevoznika s putnicima i iskustvo tijekom leta”. Jasmin Bajić, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa, tvrdi kako su oduševljeni što mogu najaviti uvođenje internetske povezanosti u zrakoplovima po prvi put u 35 godina postojanja kompanije. „Ovaj ugovor s Panasonic Avionicsom usklađen je s našom misijom poboljšanja iskustva putnika tijekom leta i pružanja vrhunske povezanosti našim cijenjenim klijentima”, istaknuo je Bajić.

image

Jasmin Bajić

Vanesa Pandzic/Cropix

Do sada se više od 200 vodećih zračnih prijevoznika diljem svijeta koristi mrežne usluge Panasonic Avionicsa tijekom leta, satelitski Wi-Fi i digitalne usluge u svojim zrakoplovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 15:22