StoryEditor
HGSS U AKCIJI

Velika operacija spašavanja mladića na Plitvicama: ‘Platio je visoku cijenu eksperimentiranja‘

Tim gorskih spašavatelja, po uskoj stazi s nosilima i haski zapregom, uspio je u izvlačenju
Spašavanje na Plitvicama
 Hgss

U jučerašnjoj akciji gospićkog HGSS-a u Nacionalnom parku Plitvička jezera spašen je 27-godišnji mladić, koji se poskliznuo sa slapa kod špilje Golubnjače i pao u jezero.

HGSS-u je poziv u pomoć proslijeđen od Hitne medicinske službe u 18 sati, s obzirom da su oni uz pomoć čuvara prirode mladića uspjeli izvući iz jezera i imobilizirati, ali ga zbog vrlo strmog i teško pristupačnog terena nisu mogli transportirati do svojih kola. Unesrećeni se, kažu u HGSS-u, žalio na jake bolove u leđima.

image
Spašavanje na Plitvicama
Hgss

Tim gorskih spašavatelja, po uskoj stazi s nosilima i haski zapregom, uspio je u izvlačenju. U 19.30 sati preuzeli su unesrećenog, a pola sata kasnije već je bio u vozilu hitne.

image
Spašavanje na Plitvicama
Hgss

- Područje kojim su se mladići kretali nije posjetiteljska zona, zato molimo sve izletnike da se uvijek kreću samo označenim i stazama dozvoljenim za kretanje, a naročito u zaštićenim područjima. Suprotnim ponašanjem od toga može se platiti vrlo visoka cijena eksperimentiranja ili pronalaženja kraćeg puta. Ovaj mladić to najbolje zna i sigurno neće ponoviti istu grešku a mi mu želimo brzi oporavak - upozorili su iz HGSS-a.

image
Spašavanje na Plitvicama
Hgss
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2020 09:44