LOKALNI IZBORI

VELIKA POBJEDA HNS-a I KOALICIJE U VARAŽDINU Štromar pobjeđuje u bitki za župana, Habuš za gradonačelnika

 CROPIX

VARAŽDIN - Nakon nešto više od sat vremena po zatvaranju birališta u Varaždinu i Varaždinskoj županiji te obrađenih 77 posto biračkih mjesta kandidat koalicije HNS-SDP-HSU-HSLS i aktualni župan Predrag Štromar (HNS) osvaja 62 posto glasova, njegov protukandidat Anđelko Stričak, HDZ-BUZ, trenutno je na 35 posto osvojenih glasova.

SVE O LOKALNIM IZBORIMA PROČITAJTE OVDJE!

"Već u prvom krugu dobio sam najviše glasova i drugi krug bio je samo potvrda moje pobjede. Zahvaljujem svim biračima. Moja pobjeda znači nastavak svih velikih projekata i daljnji razvoj županije", istaknuo je za Hinu župan Predrag Štromar.

Nešto izjednačenija borba vodi u Varaždinu gdje aktualni gradonačelnik Goran Habuš (HNS), kandidat koalicije HNS-SDP-HSU-HSLS, nakon obrađene trećine biračkih mjesta ima 52 posto osvojenih glasova. Nezavisni Marijan Cingula, kojeg podupire HDZ i BUZ, osvaja 44 posto.

Iako još nisu obrađena sva biračka mjesta kandidat Cingula za Hinu je priznao poraz.

"Žao mi je što Varaždinci nisu prepoznali program i ljude koji su nosili taj program. Sada protivnicima gledamo u leđa. Iako sam bio nositelj liste ne mislim se aktivirati u gradskom vijeću i predat ću svoj mandat", rekao je Cingula.

U Ludbregu je cijelo vrijeme u vodstvu bio HDZ-ov Igor Franolić ali ga je prilikom prebrojavanja zadnjih biračkih mjesta pretekao SDP-ov Dubravko Bilić koji će u slijedeće četiri godine biti ludbreški gradonačelnik. Uz pobjedu u Ivancu i Lepoglavi u prvom krugu HNS ima gradonačelnika i u Varaždinskim Toplicama Goranku Štefanić dok je u Novom Marofu u vodstvu također HNS-ov Darko Hrenić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 06:41