OPTUŽNICA PROTIV MIRE VRLJE

VELIKA POREZNA PREVARA Suvlasnik luksuzne Kvatrić Plaze utajio 1,47 milijuna kuna

Tereti ga se i da je na tvrtku kupio jahtu koju je sam koristio i tako firmu oštetio za 2,9. mil. kuna
Zagreb,081210.Otvorenje Plaza bar-a u Nemcicevoj ulici.Vlasnik Nino Vrlja i nogometas Davor Suker.Foto: Ranko Suvar / CROPIX
 Ranko Suvar / CROPIX

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv Mire Vrlje (57), suvlasnika luksuznog kompleksa Kvatrić Plaza na Kvatrenikovu trgu, zbog sumnji da je državni proračun zakinuo za 1,47 mil. kuna poreza jer je krivotvorio troškove svoje tvrtke Tutus snaga. Navodno se radilo o marketinškim poslovima.

Optužnica ga također tereti da je istu tvrtku oštetio za 2,9 mil. kuna jer je jahtu kupio na tvrtku uz opravdanje da bi je iznajmljivao, a zapravo ju je, kako tužiteljstvo tvrdi, sam koristio. Vrlja je ugovor o leasingu jahte vrijedne 889.016 eura zaključio 2008. Tijekom tri godine, do 2010., Tutus snaga je za najam jahte platila ukupno 2,9 mil. kuna, zbog čega je tvrtka ostala bez novca. Vrlja je javnosti postao poznat kao investitor velikog stambeno-poslovnog kompleksa od 3000 kvadrata na Kvaternikovu trgu. Na otvaranju 2010. pojavio se niz poznatih osoba.

Vrlja je vlasnik niza tvrtki sličnog naziva, poput Tutus snaga i Tutus građenje. Sve su registrirane na istoj adresi, a jednu od njih, Tutus trgovinu, prije nekoliko je godina prodao Petru Pripuzu. Iako dosad protiv njega nije bila podignuta optužnica, Vrlju je u više navrata istraživala policija.

Vrlja je pod istragama ponajviše bio zbog sumnjivih novčanih transkacija. Među ostalim, u poznatom slučaju curenja informacija, odnosno aferi Krtica u kojoj je dignuta optužnica protiv dvojice poduzetnika i više policajaca, dio inkriminacija sugerira da su policajci bili plaćeni da sabotiraju i neke istrage protiv Vrlje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 12:26