SRETAN KRAJ

Velika potraga HGSS-a za djevojčicom: Igrajući igricu udaljila se od kuće, tražila skriveno blago

Tragajući za blagom našla se na terenu bez mobilnog signala, a potom je i izgubila mobitel te je potraga bila otežana
Intervencija HGSS-a/Ilustracija
 HGSS

U petak u poslijepodnevnim satima odvijala se prava drama na području Pazarišta kada su pripadnici GSS-a Gospić nakon dojave krenuli u potragu za djevojčicom.

Djevojčica se igrajući igru preko mobilne aplikacije u jutarnjim satima udaljila iz mjesta boravišta s ciljem pronalaska „skrivenog blaga“ na određenim lokacijama. Tragajući za blagom našla se na terenu bez mobilnog signala, a potom je i izgubila mobitel.

Upravo zbog nemogućnosti lociranja djevojčice putem mobilnog uređaja i manjka informacija o smjeru njezina kretana potraga je bila otežana i zahtijevala je brzu reakciju.

Četrnaest članova spasilačke ekipe s pet vozila odmah je izašlo na teren kako bi pokrili moguće pravce kretanja i u što kraćem vremenu pretražili šire područje. Srećom, u večernjim satima pronašli su djevojčicu, neozlijeđenu, nekoliko kilometara od kuće.

Iz HGSS-a upozoravaju da se u rekreacijskoj igri putem aplikacije kriju i te kakve opasnosti, iako je riječ o aktivnosti na otvorenom i u prirodi, što apsolutno podržavaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 14:20