ŽRTVA PREVARANATA

VELIKA PREVARA PREKO POZNATIH OGLASNIKA Mlada Vinkovčanka htjela unajmiti stan u Zagrebu pa ostala bez 1200 eura!

 Screenshot/Facebook

Mlada Vinkovčanka Tatjana preko poznatog internetskog oglasnika pronašla je stan iz snova u Zagrebu, no ubrzo je saznala da je žrtva prevaranata koji su joj iz džepa uzeli 1200 eura.

U oglasu objavljenom na stranici Bazzar nekretnina pisalo je kako se iznajmljuje prekrasan trosobni stan, potpuno uređen i luksuzno namješten, te kako je odmah slobodan za useljenje.

Tatjana koja živi i radi u Zagrebu kaže kako je odmah pomislila da joj se posrećilo s cijenom, no nakon svega se ispostavilo, kako je i sama zaključila, kako je prenaivna za svijet u kojem živi.

Prevarena Tatjana cijelu je priču podijelila na Facebooku gdje je napisala kako je, nakon što je naišla na oglas za stan, kontaktirala stanodavku koja joj je kazala da ne živi u Hrvatskoj već u Italiji te su dogovorile da će proces oko najma stana riješiti preko Airbnb-a jer je i tamo oglašavala stan.

'Pošalje nam link - pljunuta Airbnb stranica.. sve šljaka, registracija, bookiranje, mailovi od Airbnb-a.. na kraju kad smo izvršili uplatu ispostavilo se da je cijeli sustav lažan.. Jebeno sve isprogramirano. Mi ostali bez para i bez stana', napisala je Tatjana u objavi na Facebooku koju je podijelila da se ista stvar ne dogodi još nekome.

Kaže kako ne krivi Airbnb s obzirom da je uplata putem tih lažnih linkova na kraju napravljena van njihove aplikacije, 'a jasno stoji u pravilniku Airbnb-a da mora biti uplaćeno unutar aplikacije', no ogorčena je na Bazzar.hr čija se djelatnica nije potrudila niti pitati o kojem stanu i oglasu je riječ jer se to njih ne tiče.

'Ne kužim kako ih se ne tiče?! Rasplakala sam se skoro od muke!! 1200 € baj baj!', napisala je Tatjana te kazala kako je kontaktirala i banku i policiju.

Screenshot

- Žele pomoći i kontaktirali su banku kojoj je uplaćeno. Problem je što je transfer već obavljen, novci sjeli pa ćemo vidjeti što se sad tu da napraviti.

Iz policije su joj kazali da dođe ujutro.

'Zvali da prijavimo i kaže policajac: 'I šta sad? Šta?' - šokirano je opisala Tatjana čiji je prijatelj ispod njezine objave komentirao kako je gledao isti stan no da mu je bila presumnjiva cijena za takav stan i lokaciju.

Vlasnica Bazzara: Žao nam je što se to dogodilo, ovo je prva ovakva prevara s nekretninama kod nas!

Tana Zimmermann, vlasnica Bazzara, kazala je za jutarnji kako su tijekom noći uklonili sporni oglas za stan, te da su bannirali korisnika. Osim toga, policiji će dati sve podatke koje imaju, ukoliko ih budu tražili.

- Žao nam je što je došlo do ove situacije. Kontaktirali smo gospođu Tatjanu i čekamo da nam se javi, a u međuvremenu ćemo sve korisnike na svakom oglasu dodatno upozoriti da ne uplaćuju novac ljudima za stvari koje nisu ni vidjeli. To je općenito naš savjet svima. Na Bazzaru jamčimo sigurno poslovanje, no sve što ne ide preko nas, nego preko drugih stranica, nije pod našom ingerencijom - kaže Zimmermmann i dodaje kako je taj oglas trenutno još uvijek aktivan na drugim internetskim oglasnicima u našoj zemlji.

- Koliko znam, ovo je prva ovakva prevara s nekretninama kod nas. Do sada nije bilo sličnih slučajeva - dodaje Zimmermann. (Z. Korljan)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:23