KIŠA, KIŠA, KIŠA!

Velika promjena vremena stigla je u Hrvatsku, negdje će biti i obilne kiše, trajat će danima!

U četvrtak će prevladavati oblačno, kiša česta te obilna u gorju i u unutrašnjosti Dalmacije, gdje će biti i grmljavine

Vremenska prognoza

 Cropix/

Pripremite kišobrane jer će vam trebati i u nastavku tjedna. Kiša će već u srijedu, ponegdje i u obliku pljuskova s grmljavinom, zahvatiti Jadran, najprije sjeverni, a u četvrtak će je biti posvuda, lokalno i u većim količinama.

Predaha od kiše nema ni u nastavku ovog tjedna, vjerojatno ni početkom sljedećega. Pritom će je tijekom većine dana u Dalmaciji pratiti umjereno i jako jugo, a na sjevernom Jadranu istočni vjetar i bura, u četvrtak s olujnim udarima. Tako, ukratko, glasi prognoza dipl. ing. Tomislave Hojsak iz DHMZ-a, piše HRT.

"Na kopnu i idućih dana nestabilno te još malo svježije. U četvrtak će prevladavati oblačno, kiša česta te obilna u gorju i u unutrašnjosti Dalmacije, gdje će biti i grmljavine. Sunčanih razdoblja najviše u subotu, a uz pljuskove moglo bi posvuda grmjeti. Puhat će sjeveroistočni i istočni vjetar, u četvrtak u istočnoj Hrvatskoj i vrlo jak.

U Dalmaciji umjereno i jako jugo, a na sjevernom Jadranu većinom bura, u četvrtak jaka s olujnim udarima. Svakoga dana duž obale treba računati na pljuskove s grmljavinom, koji će osobito izraženi biti u četvrtak, a lokalno će pasti znatnija količina kiše. Temperatura zraka neće se bitnije mijenjati.", prognozirala je za HRT Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:14