ISTRAGA U TIJEKU

Velika tragedija na jugu Hrvatske: U gašenju požara poginuo dubrovački vatrogasac

Istraga o uzrocima stradavanja je u tijeku, a po završetku istrage informacije će biti poznate javnosti.

Veliki požar u dubrovačkom primorju izmedju Orašca i Ljupča

 Tonci Plazibat/Cropix/Cropix

Prilikom obavljanja dužnosti, smrtno je stradao vatrogasac Goran Komlenac (42) iz Orašca, objavila je u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima na svojim mrežnim stranicama Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

Glavni vatrogasni zapovjednik izrazio najdublju sućut obitelji smrtno stradalog vatrogasca Gorana Komlenca, djelatnicima Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci te članovima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orašac.

Okolnosti u kojima je stradao još uvijek nisu poznate no šezdesetak vatrogasaca s dubrovačkog područja uz pomoć čak četiri kanadera skoro cijelu nedjelju nadljudskim naporima borili su se protiv vatrene stihije koja je stigla nadomak prvih kuća u mjestu Ljubač, a prijetila je širenjem prema Orašcu i Zatonu, prenosi Dubrovački vjesnik.

Požar je u kasnim večernjim satima stavljen pod kontrolu, no situacija je zbog vjetra još uvijek opasna tako da je pred našim vatrogascima duga i neizvjesna noć.

Istraga o uzrocima stradavanja je u tijeku, a po završetku istrage, kako navodi HVZ, informacije će biti poznate javnosti.

Od 12,30 sati vatrogasci su se borili s vatrenom stihijom koja je progutala 87 hektara guste borove šume na područja Orašac – Gromače kod Zatona (Dubrovačkog).

image

Veliki požar u dubrovačkom primorju izmedju Orašca i Ljupča

Tonci Plazibat/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. kolovoz 2022 19:40