POGIBIJA U PRAGU

Velika tuga u Istri, lampioni pred školom poginulog učenika: ‘Svi smo u šoku jer se to u 30 godina nikad nije desilo‘

‘Profesori su te večeri bili s učenicima. Nisu bili prepušteni sami sebi‘, kaže vlasnik agencije koja je organizirala putovanje

Lampioni ispred porečke Srednje škole Mate Balote

 Screenshot/HRT

Učenici porečke Srednje škole Mate Balote, njih 76 koji su bili na izletu u Pragu tijekom kojeg je došlo do tragične pogibije njihovog 17-godišnjeg kolege, vratili su se u Poreč. Neslužbeno se doznaje da je mladić u noći na subotu, oko 00.30 sati, pao s velike visine, odnosno s petog kata kluba u sklopu hotela.

Ravnatelj škole Krešimir Bronić u nedjelju je razgovarao s profesorima i vodičima koji su bili na izletu, ali pojedinosti razgovora ne želi iznijeti u javnost dok ne dobije službeno izvješće.

"Zasad imam samo usmene informacije o tome što se dogodilo i dok se to ne potvrdi službeno, ne bih davao nikakve informacije", rekao je ravnatelj, a piše Glas Istre.

Dodao je kako je zbog tragičnog događaja angažiran tim za krizne intervencije te da će učenicima i roditeljima razreda iz kojeg je bio stradali učenik, koji je inače bio iz Umaga, biti pružena psihološka pomoć. Do uskrsnih praznika, koji počinju u četvrtak, nastava će se u porečkoj školi odvijati po uobičajenom rasporedu, koliko će to biti moguće u ovoj situaciji.

Floris Milohanić, vlasnik pulske agencije Zeatours koja je organizirala to putovanje, izjavio je da su svi potreseni, ali da su se uspjeli sabrati i organizirati povratak djece u Poreč.

- Svi smo u šoku jer se to u 30 godina nikad nije desilo. Nesretan slučaj dogodio se u klubu u koji su učenici organizirano išli i koji je bio otvoren samo za njih. Ono što je bitno i što je nama važan detalj je da su profesori te večeri bili s njima. Nisu bili prepušteni sami sebi. Znamo da kad su maturalci u pitanju dolazi do svakakvih situacija, ali odgovornost je stvarno bila na najvišoj razini. Koliko god su bili umorni i imali zahtjevan dan kao i noć prije, odlučili su da idu svi zajedno s učenicima. U klub su došli u 23 sata i nisu planirali dugo ostati, ali se, nažalost, malo iza ponoći dogodila tragedija. Ne znam kako se on našao iza te visoke ograde. Što se u tom trenutku dogodilo nećemo, nažalost, nikad znati - rekao je Milohanović za Glas Istre.

Ispred ulaza u školu upaljeni su lampioni i ostavljene ruže u znak sjećanja na tragično stradalog mladića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:19