SRETAN DAN ŽENA

VELIKA TVRTKA U HRVATSKOJ KOJOM VLADAJU ŽENE Od 31 direktorskog mjesta njih čak 19 drže žene, a više od 70 posto svih zaposlenika su žene

 
Menadžerice Addiko banke
 Darko Tomaš / CROPIX

Ovom tvrtkom vladaju žene, govori fotografija na kojoj se povodom Međunarodnog dana žena okupilo čak 19 direktorica iz Addiko banke, tvrtke, u kojoj kažu, primjenjuju princip jednakih mogućnosti za sve, neovisno o spolu. Dokaz tome je i gola statistika: od 31 direktorske pozicije, njih 19 drže upravo dame.

K tome, više od 70 posto svih zaposlenika su žene, a žene drže i 61,5 posto svih rukovodećih pozicija. Jedna od četiri člana Uprave Addiko banke je žena - Jasna Širola, koja je nadležna za čak dva segmenta i pritom oba najbrojnija.

Naime, članica je Uprave za Poslovanje s građanstvom i članica Uprave za Operativne poslove, te pod sobom ima osam organizacijskih jedinica.

Nekoliko kolegica drži i rukovodeće funkcije na razini cijele Addiko Grupe, budući da je vlasnicima i dioničarima u interesu imati sposobne ljude koji im vode posao, a spol ili dob tu nisu mjerodavni.

Dapače, jedno veliko istraživanje objavljeno u Harvard Business Review-u prije par godina pokazalo je kako žene menadžeri ostvaruju bolje rezultate od muškaraca u 12 od 16 kategorija, među njima i dvije koje su se dugo smatrale isključivo muškim prednostima – preuzimanje inicijative i usmjerenost na rezultate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:04