BLAGDAN TIJELOVA

Velike gužve u prometu: Na Lučkom kolona 6 kilometara, na Maclju se čeka sat vremena

Prometovanje usporava i vozilo u kvaru na autocesti A1 između odmorišta Modruš i čvora Brinje u smjeru Dubrovnika
Gužva na naplatnim kućicama
 Hak

Blagdan Tijelova prolazi u znaku velikih gužvi i problema u prometu na brojnim hrvatskim prometnicama, izvijestili su iz Hrvatskog autokluba.

Zbog prometnih nesreća vozi se uz ograničenje brzine na autocesti A3 Bregana-Lipovac: na čvoru Jankomir u smjeru Lipovca (jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine 40 km/h) te između čvorova Kutina i Popovača u smjeru Bregane. 

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac na 115+000 km između čvora Kutina i čvora Lipovljani, zbog predmeta na kolniku, iz HAK-a pozivaju vozače za dodatan oprez.

- Usporeno u koloni vozi se na zagrebačkoj obilaznici u smjeru naplatnih postaja Lučko (A3 Bregana-Lipovac): iz smjera Buzina prema u koloni u pokretu dugoj oko 6 km; na naplatnoj postaji Lučko od strane čvora Jankomir u smjeru mora kolona vozila u pokretu duga je oko 5 km (promet je dodatno usporen zbog prometne nesreće), kažu iz HAK-a. Dodaju i kako se sat vremena čeka u koloni na Maclju.

- Zbog pojačanog prometa i trenutnih epidemioloških kontrola moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Republikom Slovenijom na ulasku u RH te sa Bosnom i Hercegovinom na izlasku, dodaju iz HAK-a.

Povećena je gustoća prometa pa iz HAK-a mole vozače za strpljenje i razumijevanje na autocestama:

A1 Zagreb-Split-Ploče, između naplatne postaje Lučko i čvora Bosiljevo II u smjeru Dubrovnika,

A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo II i Kikovica u smjeru Rijeke, 

A3 Bregana-Lipovac u oba smjera

A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba.

Vremenski uvjeti idealni su za vožnju, no zbog brojnih radova i privremene regulacije prometa na pojedinim autocestama, državnim, županijskim i lokalnim cestama mogućnost je poteškoća u prometu (povremenih zastoja i vožnje u koloni). Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Povodom blagdana Tijelova, zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona bit će na pojedinim cestama u Istri i priobalju 3. lipnja od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:49