MAGAZIN DONOSI

VELIKI BLAGDANSKI INTERVJU Plenković o radu nedjeljom, jačanju desnice i drugom krugu izbora: 'Bilo je očito da me pokušavaju srušiti s čela HDZ-a'

 
 Marko Todorov / CROPIX

Predsjednik Vlade i HDZ-a ima “recept” za pobjedu Kolinde Grabar-Kitarović u drugom krugu izbora u koji je ušla sa zaostatkom za Zoranom Milanovićem.

- Predsjednica je u svom petogodišnjem mandatu ostvarila značajna postignuća za Hrvatsku, osobito za jači međunarodni položaj i ugled naše zemlje. Pokretala je inicijative za demografsku revitalizaciju, vodila brigu o najugroženijima, o blokiranima, o onima koji su na rubu siromaštva... U ovom trenutku najvažnije je da većina birača prepozna njezina postignuća, ali isto tako i program za sljedećih pet godina koji je prezentirala, za razliku od protukandidata ljevice koji se hvali time da nema programa. Uvjeren sam da ljudi nisu zaboravili loše rezultate Milanovićeve vlade i njega kao premijera – rekao je Plenković u intervju za Jutarnji list.

Desne snage koristile su predsjedničke izbore, kaže, kako bi ga pokušale srušiti s pozicije šefa HDZ-a.

- To je bilo očito u porukama koje su slane, međutim to niti se dogodilo, niti će se dogoditi. Predsjednika HDZ-a biraju članovi HDZ-a. Vodimo Hrvatsku i HDZ ispravnim smjerom – kaže.

Najavio je daljnja porezna rasterećenja u 2020., ali i novi zakon o radu nedjeljom.

- Pronašli smo rješenje koje će radnicima osigurati da imaju prigodu provesti nedjelju u miru s obitelji i svojim najbližima, ali i da se ostavi mogućnost nekoliko radnih nedjelja tijekom godine, kao i da se poslodavcima pruži prilika da i oni utječu na to koja će nedjelja biti radna, a koja neradna. Ujedno, želimo osigurati da radnici za rad nedjeljom budu adekvatno plaćeni – kaže.

Cijeli intervju pročitajte u prilogu Magazin tiskanog izdanja Jutarnjeg lista u subotu.

Osim intervjua s Andrejem Plenkovićem Magazin donosi i sljedeće teme:

- četiri neočekivana portreta hrvatskih predsjednika kroz objektiv fotografa Ivana Posavca

- najbolji filmovi i TV serije 2019. prema izboru kritičara Magazina

- najbolja arhitektonska i dizajnerska ostvarenja, najbolje izložbe

- nogometni ekspert Magazina ispisuje posvetu Mariju Mandžukiću

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 20:41