SUNČANA SUBOTA

VELIKI FOTOIZVJEŠTAJ IZ ZAGREBA DAN UOČI USKRSA Pogledajte kako su se građani odnosili prema mjerama, Božinović otkrio što mu je rekao šef policije

 
 Marko Todorov / CROPIX

Nacionalni stožer prije nekoliko dana donio je odluku da tržnice koje su ispunile stroge higijenske i sigurnosne zahtjeve mogu raditi, što su mnogi građani povodom Uskrsa iskoristili kako bi se opskrbili namirnicama.

Tržnici Dolac i tržnica na Trešnjevci rade pod posebnim mjerama zbog epidemije Covid 19.

Ipak, pojedini građani u Zagrebu provode sunčanu subotu na otvorenom za vrijeme epidemije koronavirusa. Nacionalni stožer jučer je apelirao na građane da unatoč lijepom vremenu ostanu doma kako bi se smanjilo širenje koronavirusa.

No, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na današnjoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera kazao je da ga je načelnik PU zagrebačke izvijestio da vani ima ljudi, ali da se uglavnom pridržavaju mjera i onoga što je Stožer odredio.

- To znači da se drži razmak između osoba i da nema grupiranja više od pet ljudi. To je jedan svojevrstan rizik, međutim činjenica je da je to uputa i struke epidemiološke, da je naša poruka ostanite doma i da sve službe prate stanje.

Ukoliko se primijeti da se građani ne pridržavaju ovih mjera onda će se morati ići i za drugim mjerama, uključujući i mogućnost da se neki od javnih prostora privremeno zatvore za ulazak, posjet i šetnju.

To je nepopularno i mi činimo sve i službe daju dodatni napor uz sve što moraju raditi na dnevnoj bazi kako bi se utjecalo na ljude da drže razmak i poštuju ono što je struka odredila, kako ne bi morali pribjegavati mjerama poput zatvaranja određenih prostora - kazao je Božinović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:45