NA SVIM MATERIJALIMA

VELIKI GAF UREDA KOJEM JE NA ČELU JANICA KOSTELIĆ Umjesto pulske Arene tiskali fotografiju jednog od simbola Rima: 'Nismo mi krivi...'

Arena u Puli, Koloseum u Rimu, Janica Kostelić
 Danijel Bartolic, Remo Casilli / CROPIX, REUTERS

Završnica Europskog tjedna sporta ove je godine prebačena iz Zagreba u Pulu, no Središnji je državni ured za šport na promidžbenim materijalima i jumbo plakatima koji tu manifestaciju najavljuju, napravio veliki gaf. Naime, na svim fotografijama koje su tiskane na promo materijalima nije pulska Arena u kojoj će se velika završnica ovogodišnjeg Europskog tjedna sporta održati, već rimski Koloseum.

'Iznimno nam je žao da je došlo do ove greške, međutim stvarno ne našom krivnjom. Naime, sve vizuale nam je radio neovisni dizajner koji kupuje fotografije na legalnim platformama koje ih nude. Kao što znate, slike koje su zaštićene autorskim pravima nije moguće koristiti. Kako je on u Shutterstock upisao Arena Pula, dobio je sliku koju smo stavili. A ova je odabrana jer smo tražili da bude u noćnoj verziji', rekla je za Glas Istre Marija Crnković, voditeljica službe za međunarodnu suradnju u EU fondove iz Središnjeg državnog ureda za šport, kojem je inače na čelu proslavljena skijašica Janica Kostelić.

Dodaju da zaista nitko nije primijetio da se radi o Koloseumu u Rimu, a ne o Areni u Puli, te za sve krive autora fotografije koji je vjerojatno uz nju napisao pogrešne ključne riječi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:41