GRADONAČELNIK NA SUDU

VELIKI OBRAT U SLUČAJU Sabo želi nagodbu s USKOK-om, priznatće krivnju za nuđenje mita!?

Gradonačelnik Vukovara i saborski zastupnik SDP-A optužen je da je nudio mito vijećnicima HDZ-a Mariji Budimir i Radivoju Đuriću
 Emica Elvedji / CROPIX

OSIJEK - Željko Sabo, gradonačelnik Vukovara i saborski zastupnik SDP-a, neslužbeno doznajemo, zatražio je od USKOK-u nagodbu u slučaju u kojem ga se tereti da je HDZ-ovim vukovarskim vijećnicima Mariji Budimir i Radivoju Đuriću nudio mito kako bi prešli na stranu SDP-a.

Zahtjevom za nagodbu, ukoliko ona bude obostrano prihvaćena, Sabo će priznati krivnju za kazneno djelo koje mu se stavlja na teret, što je svakako veliki obrat u ovom slučaju.

Vukovarski je gradonačelnik od prošloga ljeta kada je buknula afera konstantno tvrdio da nije kriv te da je sve to rezultat HDZ-ovih podmetanja i montiranja.

No, nakon što je protiv njega podignuta optužnica te nakon što je Vrhovni sud odlučio da će audio zapis tajno snimljenog razgovora između njega i Budimir biti dokaz u postupku, Sabo je očito odlučio priznati krivnju i izbjeći sudski postupak.

Svega 20-tak minuta trajalo je pripremno ročište na Županijskom sudu u Osijeku na kojem je Sabo zatražio nagodbu, a po izlasku iz zgrade suda nije bio previše raspoložen za izjave.

- Jutros sam izašao iz bolnice kako bih došao na sud da ne tražim odgodu i da se ne kalkulira s mojim bolestima. Predao sam slučaj odvjetnicima. Došao sam, tu sam, ne bježim - bilo je sve što je Sabo rekao okupljenim predstavnicima medija.

Novo pripremno ročište zakazano je za 4. travnja, a na njemu će se USKOK pojaviti s prijedlogom kazne o kojoj će se Sabo potom očitovati.

Ukoliko prihvati kaznu koju će mu USKOK predložiti postupak će biti okončan, a ukoliko ne prihvati, spor će se rješavati na sudskim raspravama.

Emica Elvedji / CROPIX
Osijek, 210314.Gradonacelnik Vukovara Zeljko Sabo s odvjetnikom Igorom Banac dolazi na pripripremno rociste na Zupanijski sud u Osijeku. Na fotografiji: Zeljko Sabo ispred Zupanijskog suda u Osijeku.Foto: Emica Elvedji / CROPIX

MILANOVIĆ U BRUXELLESU: Ne mogu to komentirati

Predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović nije htio danas u Bruxellesu komentirati pisanja medija da je gradonačelnik Vukovara Sabo ponudio nagodbu s tužiteljstvom i priznanje krivnje.

Milanović je rekao da je sada to pročitao u medijima, da je to hipotetski, te da ne može komenitrati. (Augustin Palokaj)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:54