DALJNJE PODJELE?

VELIKI POTRESI U HSP AS Tepeša i Ćorića napustilo 1500 članova: 'Ne možemo više ovako...'

 Luka Gerlanc / HANZA MEDIA

Zadarska županijska organizacija HSP-a Ante Starčević s cjelokupnim članstvom, njih oko 1500, napustila je redove stranke, piše N1.

Svi ključni ljudi zadarskog ogranka stranke bili su na konferenciji za novinare u četvrtak gdje su Rudolf Dvorski i Tomislav Šarić objasnili zašto su se odlučili za izlazak, piše N1.

- Ovo nije samo naša odluka nego odluka naših birača i članova - kazao je Šarić, dosadašnji predsjednik ŽO HSP-a AS, a Dvorski je na to dodao kako je odluka donesena sinoć na sastanku vrha Županijske organizacije i to jednoglasno, popraćena pljeskom.

- Ne možemo sudjelovati u stranci u kojoj vlada deficit demokracije te hirovi pojedinaca - objasnio je Šarić ukazavši na to da su glavni razlozi izlaska zadarskog ogranka potezi Ivana Tepeša i Pere Ćorića.

Cjelokupno zadarsko članstvo koje je napustilo HSP AS bit će temelj osnivanja nove stranke o kojoj bismo trebali više čuti u narednih pet do deset dana, prenosi Antena Zadar.

O svemu se oglasio i glavni tajnik HSP AS-a Pero Ćorić:

- Dvorski ima pravo napustiti stranku. Na našim pregovorima nije bilo prostora da on ostvari saborski mandat. Na prošlim izborima bio je 14. na listi, a želio je biti iza Tepeša i mene. Međutim sukladno obvezama u stranci dobivate i neka prava, a on obveze gotovo da nije imao, nije odrađivao ništa na terenu. On je četiri godine bio na Zavodu za zapošljavanje, ja sam ga doveo od tamo i dovukao do mjesta dožupana. Neka slobodno ide s drugima u Sabor sada - kazao je Ćorić i demantirao glasine da iza svega stoji HDZ.

- Ma nema govora da iza ovoga stoji HDZ. Naš sada već bivši dožupan u izuzetno je lošim odnosima s HDZ-ovom zadarskim županom Stipom Zrilićem. Čak sam mu i ja zamjerio što nije uspio uspostaviti komunikaciju s njim. Mislim da se župan osobno s njim čuo samo jednom - rekao je za tportal.hr Pero Ćorić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 14:17