NIJE LOKALIZIRAN

Veliki požar kod Miljevaca u Šibensko-kninskoj županiji: Vatru gasi 37 vatrogasaca uz pomoć dva kanadera

Gasiteljima na ruku ne ide jak zapadni i sjeverozapadni vjetar te se vatra brzo širi.
Požar kod Miljevaca
 Facebook/vatrogasci Oni Su Naši Heroji

Dva Canadaira iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga OS RH gase u subotu požar na području Kaočine - Miljevci u Šibensko-kninskoj županiji, izvijestilo je Ministarstvo obrane (MORH).

Požar je planuo oko nešto iza 16 sati, a kako su izvijestili iz Vatrogasne zajednice šibensko-kninske dojavu su dobili u 16,19 sati, javlja Šibenski.hr.

Trenutačno je na terenu 37 vatrogasaca s 15 vozila uglavnom s drniškog područja. U intervenciju gašenja su se uključila i dva kanadera. Prema zadnjim informacijama opožarena površina iznosila je 500x300 metara. Međutim, prema informacijama koje je Šibenski dobio u Županijskom centru 112 požar se u međuvremenu znatno proširio pa je opožarena površina puno veća.

U Centru 112 kažu kako požar još nije lokaliziran, no najvažnije je da gori na nenaseljenom području, pa vatra ne prijeti stambenim objektima.

Međutim, gasiteljima na ruku ne ide jak zapadni i sjeverozapadni vjetar te se vatra brzo širi.

Od 21. lipnja kada je protupožarna sezona službeno započela, do 2. srpnja zračne snage sudjelovale u gašenju osam požara - tri u Šibensko-kninskoj županiji, po jednog u Splitsko-dalmatinskoj, Primorsko-goranskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji te dva u Zadarskoj županiji, javio je MORH.

Izvršeno je devet protupožarnih izviđanja protupožarnim zrakoplovom u županijama priobalja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:00