STIHIJA

VELIKI POŽAR U OKOLICI KNINA, NA TEREN POSLANO ČAK SEDAM KANADERA Vatru na tri mjesta izazvao udar groma u blizini mjesta Mokro Polje

Ilustracija
 Duje Klaric / Ilustracija / CROPIX

Na području Mokrog Polja, mjesta u okolici Knina, u ponedjeljak nešto poslije 17 sati planula su tri požara zbog kojih je na intervenciju izašao veći broj vatrogasaca i čak sedam protupožarnih aviona.

Prema podacima šibensko-kninske vatrogasne zajednice, dojava o požarima stigla je u 17:13h, a na teren su upućeni pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Knin, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ervenik, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kistanje te Dobrovoljnog vatrogasnog društva Knin s ukupno 25 vatrogasaca i deset vozila.

Gašenju su se priključila i četiri kanadera i tri air traktora, koji su zbog mraka morali napustiti požarište nešto prije 20 sati.

Podataka o razmjerima ovih požara zasad nema, ali zbog činjenice da su na požarišta bile upućene tako jake zračne snage, čini se da je riječ o nimalo bezazlenoj situaciji.

Županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić kaže da je vatra planula uslijed udara groma. Kuće zasad nisu ugrožene.

- Gore obronci zaštićenog područja južnog Velebita i digli smo jake snage kako bismo pokušali požar staviti pod kontrolu do večernjih sati. Gori gusta hrastova šuma i makija, izjavio je Dukić za portal Dalmacija danas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:40