UKUPNO 59 SLUČAJEVA

Veliki skok broja zaraženih u domu za starije u Delnicama, većina korisnika bez simptoma

Dr. Mićović još jednom je potvrdio da je virus u sustav unijela njegovateljica koja ga je prenijela u inkubacijskom periodu bolesti
Dom za starije osobe u Delnicama
 Srdjan Vrancic/Cropix

Zaraza virusom SARS-CoV-2 probila se jučer u Dom za starije osobe u Delnicama. Nakon jučerašnjih 28 slučajeva danas su iz Primorsko-goranske županije izvijestili o još 31 osobi zaraženoj koronavirusom iz toga doma, prenosi Novi list.

Sveukupno je iz doma u Delnicama 59 zaraženih, a pet osoba iz doma su trenutno hospitalizirane u KBC-u.

U Primorsko-goranskoj županiji ukupno je 45 novozaraženih osoba. Danas imaju 4 ozdravljene osobe i 2 umrle osobe. Ukupno aktivnih slučajeva u PGŽ -u 124, a 418 ljudi se nalazi u samoizolaciji.

Prema riječima ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije Vladimira Mićovića, preko 90 posto zaraženih je bez simptoma, a ostali imaju blage simptome.

Testiranje, kako je objasnio dr. Vladimir Mićović, nije moglo ići u jednom bloku zbog poštovanja epidemioloških indikacija i karakteristika samog smještaja.

Još jednom je potvrdio da je virus u sustav unijela njegovateljica koja ga je očito prenijela u inkubacijskom periodu bolesti, budući da je kod prvih simptoma bolesti ostala kod kuće.

– Njegovateljica je radila svoj posao profesionalno i savjesno. Kod većine zaraženih u delničkom domu radi se o asimptomatskim bolesnicima. Sustav doma u Delnicama će biti podijeljen na dva dijela, dijelu gdje će se smještati zaraženi i dijeli za nezaražene, kazao je Mićović, a potvrđuje to i vlasnica doma koja kaže kako za sada nemaju nikakvih poteškoća u organizaciji posla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. srpanj 2024 17:00