IZNENADNI ODLAZAK

VELIKI TELEVIZIJSKI TRANSFER Zoran Šprajc s N1 prelazi na RTL Televiziju: 'Tako se poklopilo'

Zagreb, 291014.Avenija Veceslava Holjevca.N1, prva regionalna 24-satna news platforma i ekskluzivni CNN-ov partner za regiju s radom pocinje 30. listopada. Direktor programa za Hrvatsku Dubravko Merlic, izvrsni producenti Zoran Sprajc i Ivana Dragicevic Velickovic predstavili su svoj tim i programsku shemu.Na fotografiji: Dubravko Merlic i Zoran Sprajc.Foto: Marko Todorov / CROPIX
 Marko Todorov / CROPIX

ZAGREB - RTL Televizija u ponedjeljak je na svojem službenom Twitter profilu objavila veliki novinarski transfer.

Zoran Šprajc, dugogodišnji i popularni voditelj HRT-ovog Dnevnika te urednik tamošnjeg Informativnog medijskog servisa, koji je prije godinu dana napustio Prisavlje kako bi se pridružio novoosnovanom regionalnom kanalu N1, prelazi na RTL Televiziju.

- S velikim zadovoljstvom objavljujemo kako se RTL Televiziji pridružuje prekaljeni novinarski profesionalac Zoran Šprajc, napisali su RTL-ovci









Ova odluka nastavak je odlaska poznatijih novinarskih imena s hrvatske podružnice te regionalne televizije, nakon što je Anka Bilić Keserović napustila N1 prije nego što je uopće i počeo s emitiranjem, a nedugo potom otišao je i Josip Šarić.

'Šprajc će dodatno osnažiti informativni program koji je u prošloj godini jedini zabilježio porast gledanosti na televizijskom tržištu', pohvalili su se RTL-ovci.

'Sudjelovati u stvaranju jedinstvenog regionalnog news projekta proteklih godinu dana bilo je golemo i iznimno uzbudljivo profesionalno iskustvo jer sam čvrsto uvjeren da smo s N1 televizijom u medijski prostor kablovske televizije donijeli potpuno novu vrijednost i izuzetno sam ponosan što sam bio dio toga uspjeha i pomogao da taj projekt stane na noge i sigurno zakorači u budućnost. Vjerojatno se nikada ne bi ni rastali da se nisu poklopile zvijezde i pojavila neodoljivo zavodljiva pozitivna energija RTL-a sa željom da budem dio njihovog vrhunskog produkcijskog tima koji je nakon svih dosadašnjih uspjeha u news programu odlučio da zajedničkim znanjem i golemim iskustvom napravi novi korak na nacionalnoj televizijskoj sceni. Iznimno se veselim tom novom izazovu i suradnji s najboljim igračima 1. televizijske lige, kao i sjajnoj publici koja nas čeka', izjavio je Zoran Šprajc.

'Izuzetno se veselim što će se vrhunskom timu kojeg vodim pridružiti TV profesionalac takvog kalibra kakav je Zoran Šprajc. Sa Zoranom sam imao prilike surađivati i sretan sam što ćemo zajedno učiniti informativni program RTL-a još boljim. Vjerujem da će njegovo golemo iskustvo biti od neprocjenjive važnosti u izazovima koji nas očekuju', izjavio je Igor Bobić, glavni urednik RTL-ovog Informativnog programa.

O Šprajcovom se odlasku oglasio i direktor N1 Hrvatska Dubravko Merlić.

'Zoranov doprinos pozicioniranju N1 kao jednog o najutjecajnijih televizijskih izvora informiranja u Hrvatskoj bio je velik jer je svojim znanjem i iskustvom kroz Dnevnik N1 uspio ostvariti programske ciljeve koje smo postavili. Bio je važna karika u našem projektu koji se već nakon 3 mjeseca uspio afirmirati i postati samoodrživ, zahvaljujući Zoranu ali i svakom pojedinom članu naše mlade i ambiciozne ekipe s kojom je Zoran odlično surađivao. Zoranu zahvaljujemo na radu na N1 te mu želimo puno uspjeha na novom poslu za koji se odlučio', izjavio je Merlić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 05:39