StoryEditor
OPASNOST PO ZDRAVLJE

VELIKI TRGOVAČKI LANAC POVLAČI SLANINU IZ PRODAJE ZBOG SALMONELE! Pozivaju se kupci u Hrvatskoj da proizvod vrate, može i bez računa

 

ZAGREB - Hrvatska agencija za hranu u srijedu je izvijestila da je Ministarstvo poljoprivrede, zbog nalaza bakterija Salmonella spp., povuklo s tržišta dimljenu slaninu njemačkog proizvođača Schwarz Cranz s rokom trajanja do 16. rujna, koju na tržište stavlja Lidl.

 

Subjekt u poslovanju s hranom Lidl Hrvatska d.o.o.k.d., Ulica Ljudevita Posavskog 53, Velika Gorica, obavijestio je Ministarstvo poljoprivrede putem sustava brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (RASFF) da je tijekom provođenja samokontrole u proizvodu Mesnata slanina, dimljena, 250g, LOT broja L2293805119, bar koda 20064402, proizvođača Schwarz Cranz GmbH & Co.KG., Justus-von-Liebig-Strasse 2, Neu Wulmstorf, Njemačka, odobrenog broja DE NI 10921 EG, utvrđena bakterija Salmonella spp.

 

Proizvod nije u skladu s Uredbom 2073/2005 o mikrobiološkim kriterijima za hranu, stoji u priopćenju Hrvatske agencije za hranu.

 

Lidl na svojoj stranici poziva kupce da navedeni proizvod vrate u bilo koju njihovu trgovinu, a novac za kupljeni proizvod vratit će im sa ili bez predočenja računa.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. lipanj 2020 06:07