POGLEDAJTE POPIS

VELIKO ISTRAŽIVANJE PRED LOKALNE IZBORE Evo koliku plaću imaju gradonačelnici u Hrvatskoj i koliko se troši na plaće zaposlenika u gradskim upravama!

 CROPIX

Lokalni izbori su pred nama, a nakon njih bi, ako je vjerovati vladajućima MOST-u i HDZ-u, planirana velika reforma javne uprave. Jedna od posljedica plana bit će da u cijeloj Hrvatskoj činovnici za iste poslove primaju iste plaće.

RTL je u suradnji s portalom Gradonačelnik.hr provjerio kolike su danas neto plaće gradonačelnika svih hrvatskih gradova te koliko se troši na plaće zaposlenika u gradskim upravama.

Plaće službenika by Jutarnjiredakcija on Scribd

Inače, rekorder među gradonačelnicima Hrvoje Košćec živi u Svetom Ivanu Zelini (19.252 kn), dok za četiri puta manju plaću radi gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić (4124 kn)!

Među deset najpohlepnijih nalaze se i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, Goran Habuš iz Varaždina, Andro Vlahušić iz Dubrovnika, gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara, Ivo Baldasar iz Splita, Tulio Dementlika iz Labina, gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, Crikvenice Damir Rukavina, Vinkovaca Mladen Karlić, te Stipo Velić iz Dugog Sela.

Za razliku od njih čak 21 gradonačelnik svoj posao odrađuje volonterski.

Plaće gradonačelnika by Jutarnjiredakcija on Scribd

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:34