NOVA PROMJENA

Veliko pogoršanje vremena: Stižu pljuskovi, grmljavina i vjetar, meteorologinja otkrila kakav nas vikend čeka

Danas u nastavku dana treba računati na vjetrovitije prilike i jače naoblačenje sa zapada
 Damjan Tadic/Cropix

Djelomice sunčano, no sa zapada će postupno pristizati sve više oblaka, a od sredine dana i navečer očekuje se kiša, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za utorak.

Od sredine dana mjestimična kiša očekuje se na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru, a lokalno su mogući jače izraženi pljuskovi s grmljavinom te obilna oborina. Navečer će se oborina proširiti i drugdje dok će na istoku i krajnjem jugu zemlje do kraja dana kiša vjerojatno izostati.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, ponegdje i jak. Na Jadranu umjereno do jako jugo, poslijepodne i olujno.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 20 do 25 Celzijevih stupnjeva.

Meteorologinja N1 televizije Tea Blažević javlja da danas u nastavku dana treba računati na vjetrovitije prilike i jače naoblačenje sa zapada.

Kišu se prvo može očekivati na sjevernom Jadranu i u gorju, a tijekom večeri i drugdje. Zbog obilnije oborine, vjetra i grmljavinskog nevremena je DHMZ izdao i žuti meteoalarm za područje Gospića, Rijeke, Istre, Splita, Knina, Dubrovnika te srednje i južne Dalmacije.

image

Meteoalarm za 24.10.2023.

Dhmz/

I sutra će vrijeme biti nestabilno pa se kiša i pljuskovi mogu očekivati duž Jadrana i u područjima uz Jadran. Posebno tijekom noći će biti i lokalno obilnije oborine.

U ostatku tjedna će se uz južinu zadržati i dalje neobično toplo za listopad. Nova obilnija kiša očekuje se u petak. Tijekom vikenda će biti manje kiše, no ipak neće biti posve suho, javlja meteorologinja N1 televizije, Tea Blažević.

HAK: Vidljivost mjestimice smanjena zbog magle

Na cestama u unutrašnjosti vidljivost je mjestimice smanjena zbog magle, izvijestio je u utorak Hrvatski autoklub (HAK).

Na autocesti A4 Goričan-Zagreb zbog radova na čvoru Varaždin zatvoren je izlazni krak iz smjera Goričana prema Varaždinu i ulazni krak iz smjera Varaždina prema Zagrebu.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb od danas u 10 sati do sutra, 25. listopada, u 6 sati zbog radova u tunelu Lučice u smjeru Rijeke kratkotrajno će se zaustavljati promet, u oba smjera, u maksimalnim trajanjima do 15 (petnaest) minuta po 1 (jednom) zaustavljanju.

Na autocesti A7 Rupa-Rijeka na čvoru Učka (Matulji) zatvoreni su izlazni krakovi iz smjera Rupe i Rijeke u smjeru Opatije i Pule.

Na graničnom prijelazu sa Srbijom Tovarnik (Šid) teretna vozila čekaju 2 sata na ulazu. Na drugim graničnim prijelazima nema dojava o dužim čekanjima.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 08:29