MALO DRUGAČIJA ZADAĆA

VELIKO SRCE PRIPADNIKA ELITNE HRVATSKE OKLOPNE BRIGADE Razveselili mališane u vinkovačkom vrtiću, a onda se bacili na posao i kod njih i u Nuštru

 
 OSRH / V. Jovanovac

Pripadnici Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske tijekom travnja 2019. godine provode akciju „Vojne solidarnosti“ čiji je cilj pomoć lokalnoj zajednici.

Naime, kako su javili iz Ministarstva obrane, u tijeku su radovi na tri lokacije u Vukovarsko-srijemskoj županiji, i to u Dječjem vrtiću „Stribor“ u Vinkovcima gdje pripadnici Hrvatske vojske izvode radove na bojanju ograde oko vrtića u dužini od 400 metara.

Humanitarna akcija

Također, pripadnici Gombr-e bojaju ogradu oko Doma za odrasle osobe s posebnim potrebama u Nuštru u dužini od oko 1000 metara te izvode radove u općini Nijemci.

Sve navedene lokacije u četvrtak, 18. travnja obišao je zapovjednik Gombr-e, brigadir Mijo Validžić. Na radovima je angažirano oko 60 pripadnika Gombr-e.

OSRH / V. Jovanovac

Ravnateljica Doma za odrasle osobe s posebnim potrebama u Nuštru Zdenka Raguž zahvalila je pripadnicima Hrvatske vojske na ovoj humanitarnoj akciji.

- Ovo je prvi put da imamo suradnju s Hrvatskom vojskom, ta pomoć je neprocjenjiva, samo ću istaknuti da ovi radovi koje će obaviti pripadnici Hrvatske vojske vrijede preko 100 tisuća kuna, od srca hvala Hrvatskoj vojsci - rekla je Raguž.

Zahvalnost Hrvatskoj vojsci na njihovom angažmanu izrazila je i ravnateljica dječjeg vrića „Stribor“ Suzana Zidar, kao i načelnik općine Nijemci Vjekoslav Belajević.

OSRH / V. Jovanovac

Naime, tijekom 2019. godine pripadnici Gombr-e pružit će potporu gradu Đakovu, općini Satnici Đakovačkoj, gradu Bjelovaru, Našicama i Varaždinu, javiše iz MORH-a.

OSRH / V. Jovanovac
OSRH / V. Jovanovac

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:44