NE PROPUSTITE

Veliko sučeljavanje kandidata za gradonačelnika Rijeke: Filipović i Štimac danas u 15:00 pred kamerama Jutarnjeg

Ulozi su veliki, posebno kod Filipovića koji brani posljednji SDP-ov bastion
Marko Filipović, Davor Štimac
 Cropix

U ponedjeljak u 15 sati na portalu Jutarnji.hr pogledajte sučeljavanje kandidata za gradonačelnika Rijeke, Marka Filipovića iz SDP-a i nezavisnog Davora Štimca.

Odlazak Vojka Obersnela nakon 21 godinu upravljanja Rijekom oslobodio je veliki politički prostor pa se na izborima za gradonačelnika utrkivalo rekordnih 11 kandidata, a Štimac, s osvojenih 16 posto glasova Riječana, zaostaje za Filipovićevih 30 posto. No, predizborne ankete pokazuju da bi u drugom krugu borba mogla biti vrlo neizvjesna, jer Filipovićeva prednost ovdje se stanjuje na razinu statističke podrške.

Filipović kao bivši Obersnelov zamjenik u dva mandata Riječanima nudi politiku kontinuiteta, ali s "novim ritmom grada", što mu je predizborni moto, a Štimac, koji je predvodio nezavisnu listu na kojoj su poznati Riječani iz različitih domena, od poduzetništva do umjetnosti, najavljuje promjene, tvrdeći da grad stagnira i da pod hitno treba preokrenuti negativne demografske i gospodarske trendove.

Ulozi su veliki, posebno kod Filipovića koji brani posljednji SDP-ov bastion, "crvenu Rijeku". Štimac se, s druge strane, okreće od ideologija, s namjerom da se posveti rješavanju gorećih komunalnih pitanja.

Veliko predizborno sučeljavanje pred kamerama Jutarnjeg lista možete pratiti na portalu Jutarnji.hr u ponedjeljak u 15 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:42