OGROMNA POŠILJKA

Velikodušna donacija za Rovinj: Austrijanci poslali 50 bolničkih kreveta za Specijalnu bolnicu

U tijeku je obnova glavne bolničke zgrade gdje su smješteni pacijenti koji se liječe preko HZZO-a
Bolnički kreveti

Velikodušna donacija Austrijskog državnog osiguravajućeg zavoda za slučajeve ozljede (AUVA - Allgemeine Unfallversicherungsanstalt) od čak 50 suvremenih bolničkih kreveta vrijednih 95 tisuća eura ovih dana stiže u rovinjsku Specijalnu bolnicu za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“, poručuju iz rovinjske bolnice.

Povodom pola stoljeća suradnje, odnosno 50-te obljetnice od potpisivanja prvog ugovora kojim se utemeljilo partnerstvo i razvilo prijateljstvo između AUVA-e i Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj-Rovigno, kao i u silnoj želji za podrškom pomoći u namjeri obnove bolnice, austrijski partner odlučio je darovati rovinjskoj bolnici veliku pošiljku od 50 bolničkih kreveta. Prva od četiri pošiljke već je stigla.

image
Specijalna bolnica
image
Bolnički kreveti

„Želim naglasiti da se radi se o iznimnom činu AUVA-e, i to iz više razloga. Naime, AUVA je austrijsko državno zdravstveno osiguranje jednako kao što je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje u Republici Hrvatskoj, pa je stoga iznimno hvale vrijedan čin državne ustanove koja direktno odgovara Ministarstvu zdravstva i Vladi Republike Austrije da namjenski pomognu u podizanju zdravstvenog standarda jednoj prijateljskoj državi. Ovim činom AUVA šalje snažnu poruku podrške i stabilnosti ne samo dugogodišnjem partnerskom odnosu, već i iznimnu poruku podrške u podupiranju svih naših projekata usmjerenih u razvoj bolnice, a što je, obzirom na uvijete poslovanja u 'novom normalnom' od izuzetnog značaja“, kaže ravnatelj rovinjske bolnice doc. dr. sc. Marinko Rade.

Ističe kako su radovi u krugu bolnice u punom zamahu. U tijeku je obnova glavne bolničke zgrade gdje su smješteni pacijenti koji se liječe preko Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, kao i svi domaći pacijenti, dok se u prizemlju obavljaju djelatnosti specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite iz područja fizikalne medicine i rehabilitacije, ortopedije i traumatologije te iz područja neurologije.

„Obnavljamo fasadu i postavljamo potpuno novi krov, za koju obnovu je ugovoren iznos od 4,8 milijuna kuna, a koji se dovršetak prve faze planira u lipnju ove godine.

Područje rovinjske bolnice u ovom je trenutku najveće gradilište na području Rovinja čime će se znatno unaprijediti i poboljšati standard usluga na dobrobit svih korisnika“, zaključuje Rade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. veljača 2023 18:30