BEZ SMISLA ZA HUMOR

VELIMIR BUJANEC TUŽI NEWS BAR ZBOG POVREDE ČASTI Sporan mu je tekst 'Hitna pomoć oživljavala Bujanca nakon vijesti o zapljeni kokaina'

 Davor Pongracic / CROPIX

Velimir Bujanec, poznat javnosti kao voditelj emisije Bujica, tužio je News Bar zbog povrede ugleda i časti satiričnim tekstom "Hitna pomoć oživljavala Bujanca nakon vijesti o zapljeni kokaina vrijednog 44 milijuna eura" piše novinarka N1.

Kao što je tekst na portalu N1 televizije podsjetio, Bujanec je prije godinu dana u intervjuu za Max portal rekao da mu ne pada na pamet tužiti kolege novinare.

- Ne, nikako. Imam princip da ne tužim novinare. Bez obzira koliko dno dotaknuli. I sam znam kako je neugodno biti u sudnici – i kada ti doma dolaze plave kuverte. To ne želim priuštiti niti najgorem neprijatelju. Protiv sam bilo kakvih sudskih progona medija, novinara i nevladinih udruga i pojedinaca – bez obzira na politička i druga opredjeljenja. Po tome sam liberal - odgovorio je Bujanec. Očito se u međuvremenu predomislio.

Valja istaknuti kako je Bujanec osim toga branio i slobodu "satire" kada je branio kolegu Marka Juriča zbog njegovog govora mržnje u emisiji Markov trg na televiziji Z1.

Podsjećamo, Jurič je tada izjavio:

- Poruka Zagrepčanima, svima koji se šeću Cvjetnim trgom: budite oprezni budući da je u blizini crkva u kojoj stoluju, da parafraziram jednog srpskog ministra, četnički vikari. Pripazite kada se šećete Cvjetnim trgom, pogotovo majke s djecom, da ne bi koji od tih četničkih vikara istrčao iz crkve i u svojoj maniri klanja izveo svoj krvavi pir na našem najljepšem zagrebačkom trgu koji bi možda trebalo obilježiti tablama ‘pazi, oštar četnik u blizini - kazao je Jurič prijeteći nacionaloj manjini u Hrvatskoj, što je za Bujanca primjer satire. Šala na njegov račun u pogledu fikcionalne reakcije na zapljenu kokaina (podsjećamo, Bujanec se nagodio zbog plaćanja prostitutke kokainom) mu zato baš i nje legla.

Ekipa News bara nije htjela ništa komentirati za N1, budući da je postupak u tijeku.

Nedavno je emisija u njihovoj režiji, Montirani proces, maknuta s HRT-a, uz objašnjenje da su širili govor mržnje i vjersku nesnošljivost. To je bila jedna od prvih odluka v.d. ravnatelja HRT-a, Siniše Kovačića, koji je do tada bio predsjednik HNIP-a, kojeg je jedan od osnivača bio i Velimir Bujanec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 14:41