SJEDNICA VLADE

'VELJKO OSTOJIĆ JE MORAO OTIĆI! ŽELIM MU SREĆU I DA JAVNO ODGOVORI NA NEKA PITANJA' Milanović o bivšem ministru turizma

'Darko Lorencin? Odličan dečko!', bio je komentar ministra gospodarstva Vrdoljaka o novom ministru
Zagreb, 240113.Vlada.Odrzana redovita sjednica Vlade RH.Na fotografiji: Zoran Milanovic.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongračić / CROPIX

ZAGREB - Premijer Zoran Milanović otvorio je današnju sjednicu Vlade osvrtom na rad svog dosadašnjeg ministra turizma Veljka Ostojića, koji je tijekom vikenda, zbog afere sa zemljištem u Balama, podnio ostavku.

- S nama u Vladi više nije Veljko Ostojić. Radili smo godinu dana i to dobro. Mnogi vole reći da je to mjesto na koje je svatko uspješan, ali nije. Nažalost, kolega je morao otići, ja mu osobno želim sreću i da javno odgovori na sva pitanja. Nema privatnih stvari kada je u pitanju imovina, dužni smo dati odgovore na svako pitanje, kazao je Milanović.

Najavio je i da će danas predstaviti Ostojićeva nasljednika na mjestu ministra turizma, IDS-ovca Darka Lorencina , koji je dosad obnašao funkciju pomoćnika ministra gospodarstva. Lorencina kao novog ministra pohvalio je i njegov dosadašnji šef, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

- Odličan dečko, radi se o odličnom izboru za ministra turizma. Mogu ga samopohvaliti i biti uvjeren da će odraditi dobar posao, kazao je Vrdoljak novinarima uoči sjednice Vlade.

Nije, međutim, mogao reći tko će Lorencina zamijeniti u njegovu ministarstvu, kao ni hoće li to biti osoba iz IDS-ovih redova. O tome bi se više trebalo znati sljedećeg tjedna.

Vrdoljak se osvrnuo i na prijepore oko izgradnje hidroelektrane Ombla, istakavši kako konačnu riječ o njoj mora imati struka.

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić kazao je uoči sjednice Vlade da će rebalans ovogodišnjeg proračuna uslijediti vrlo brzo, možda već sljedećeg tjedna.

Premijer: 'Zahvaljujem građanima na strpljenju oko rješenja pitanja Ljubljanske banke!'

Banski su dvori danas prihvatili zaključak kojim potvrđuju da su upoznati s Memorandumom o suglasnosti između hrvatske i slovenske Vlade, koji su u ponedjeljak u Mokricama potpisali hrvatski premijer Zoran Milanović i njegov slovenski kolega na odlasku Janez Janša.

Usvajanje tog zaključka, ocijenila je prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, završna je faza u procesu. Naime, potpisivanje Memoranduma otvara put rješenja problema isplate novca hrvatskim štedišama u Ljubljanskoj banci, dok se Slovenija, s druge strane, obvezuje ratificicirati hrvatski pristupni ugovor s EU-om.

Premijer Milanović ocijenio je da je za dogovor bilo potrebno puno strpljenja ne samo vlasti, nego i građana. Na kraju je, istakao je, postignuto rješenje koje zadovoljava obje strane. Dodao je i da je Vlada napravila plan aktivnosti na provedbi Memoranudma u sljedećih nekoliko tjedana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:04