BRANKO BAČIĆ

VERBALNE AKROBACIJE ŠEFA HDZ-ova KLUBA 'Podržat ćemo Mostov prijedlog zakona o arhivskoj građi, ali čekat ćemo i novi, onaj koji će predložiti Vlada'

 Dragan Matić / Hanza Media

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je u četvrtak u Saboru da će HDZ u petak u raspravi podržati Mostov prijedlog izmjena i dopuna Zakona o arhivskom gradivu i arhivima, te ga kroz prijedloge i primjedbe pokušati doraditi u očekivanju vladinog cjelovitog zakona o arhivskoj građi.

"HDZ nema nikakvih problema s otvaranjem arhiva, pogotovo arhiva koji su vođeni u vrijeme totalitarnih režima. Mi i ovaj zakon i okolnosti promatramo u kontekstu vladinog imenovanja Povjerenstva za suočavanje s prošlošću", izjavio je Bačić uoči sjednice Kluba zastupnika HDZ-a

"U tom smislu, sutra ćemo u raspravi podržati zakon znajući da je manjkav i da je Vlada u svom očitovanju ili mišljenju navela brojne nedostatke na sami zakon", rekao je.

"Zakon ćemo podržati, ali ćemo svakako čekati da u Sabor dođe sustavan prijedlog zakona kojeg će izraditi Vlada. Taj će zakon doći će u Sabor prije ljetne stanke", najavio je Bačić te ponovio da HDZ podržava omogućavanje uvida u državne arhive.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 23:26