IDE NA PANTOVČAK

VESNA BALENOVIĆ NOVA POVJERENICA KOLINDE ZA ZVIŽDAČE 'Presretna sam, nakon 14 godina velike borbe...'

Zagreb, 180211.Slobostina.Vesna Balenovic - predsjednica Udruge 'Zvizdac' za zastitu ljudskih i radnih prava gradjana i borbu protiv kriminala i korupcije.Foto: Nina Djurdjevic / CROPIX
 Nina Djurdjevic / CROPIX

Najpoznatija hrvatska zviždačica Vesna Balenović imenovana je posebnom Povjerenicom za zviždače predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

- Jako sam sretna što se ovo događa, nakon 14 godina borbe - kaže Balenović. Bit će, dodaje, smještena na Pantovčaku gdje će joj se svaki zviždač moći javiti.

Zviždači će sada, kaže, imati zaštitu s najviše instance te će konačno biti u mogućnosti izboriti se za svoj pravedan status u društvu.

- Predsjednica je ovim ispunila svoje predizborno obećanje. Učinila je ono što bivši predsjednik Ivo Josipović nije ni znao niti htio učiniti. Koristio je zviždače samo kao kulisu za potrebe vlastite političke promocije - ističe Balenović.

Pred njom je, kaže, veliki posao, jer neće dozvoliti da zviždači, kao do sada, postaju žrtve neravnopravne borbe.

- Radit ćemo zajednički i odlučno s još većom energijom na zaštiti zviždača, njihovih ljudskih i radnih prava, jer oni kao zaštitnici javnog interesa to itekako zaslužuju - poručuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:08