SABORSKA ZASTUPNICA GLAS-A

VESNA PUSIĆ 'Bernardića ne vidim kao lidera, mislim da nema tu snagu. Vrdoljak? Pokazao je da nema čvrstinu poput mene i da je podlegao pritiscima...'

 Dragan Matić/CROPIX

Saborska zastupnica GLAS-a Vesna Pusić gostovala je u Pressingu N1 televizije te komentirala trenutna previranja u hrvatskoj politici, s posebnim naglaskom na Davora Bernardića i SDP, kao i svoju bivšu stranku.

- Istina je da sam rekla da se Bernardića u javnosti ne percipira kao lidera. Ja ga ne vidim kao lidera, kao nekoga tko je uspio oko sebe okupiti ljude koji nisu nužno samo najuži suradnici, nego ljude koji su možda različitog mišljenja, ali su dobri i treba im pronaći prostor. Čini mi se da to nije uspio i dok to ne uspije teško se može postaviti kao osoba koja će još dodatno oko sebe nekoga okupiti.

To ne znači da se on ne može uspostaviti kao lider. On je mlad čovjek i možda dođe do toga, ali u ovom trenutku ja ne vidim da je okupio ljude i da ima tu snagu. Meni je bilo smiješno ono što se dogodilo s HSS-om. U opoziciji se u prvom redu traži sadržaj - kazala je Pusić.

Nije željela decidirano potvrditi izlazi li GLAS kao stranka samostalno na izbore.

- Surađujemo sa strankom Pametno, IDS-om, uspješnim gradonačelnicima... Ovaj tjedan je jedna vrsta okruglog stola koji organizira IDS. Također, tu je i jedan liberalni forum na koji su pozvani predstavnici tih stranaka i razni slobodnomisleći ljudi. Kako ćemo ići na izbore uopće nije bila tema u GLAS-u. Tema je što ćemo zastupati i kako profilirati GLAS - rekla je Pusić koja vjeruje Kreši Beljaku kada kaže da će ostati uz SDP, no nije sigurna da će se držati dogovora oko izlaska na izbore.

Komentirala je i Ivana Vrdoljaka i njegovu najavu o povratku na čelo HNS-a.

- To je minimum minimuma, da se vrati. Nakon što je napravio što je napravio, nestati i ostaviti ljude da se snalaze u toj situaciji po mom mišljenju je krajnje neodgovorno.

Mislim da ima puno karakteristika koje su od njega mogle napraviti dobrog lidera, no pokazalo se da nema čvrstinu, da iznese HNS na ono što je trebao. To je teško, ja sam to radila niz godina. Mislila sam da ima tu snagu, očito nije imao. Podlegao je pritiscima.

HNS ulaskom u ovu koaliciju stavlja sve na kocku, 27 godina političkog profiliranja, političkog rada. Sav taj politički kapital stavlja na kocku i vjerojatno ga gubi - zaključila je Vesna Pusić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 04:45