KAP KOJA JE PRELILA ČAŠU

VESNA PUSIĆ 'Izbacivanje Čačića nije početak kraja HNS-a, već novo rođenje stranke'

 Ranko Šuvar/Cropix

ZAGREB - Predsjednica HNS-a Vesna Pusić izjavila je danas kako izbacivanje dugogodišnjeg predsjednika stranke Radimira Čačića nije početak kraja HNS-a, već je iskorak i jedna vrsta novog rođenja njihove stranke.

"Kap koja je prelila čašu je stvaranje u javnosti dojma da se u ime HNS-a preuzimaju neki koalicijski dogovori i neka buduća politička savezništva o kojima u stranci nitko niti je imao pojma niti je na to pristao", rekla je Pusić u Intervjuu tjedna Hrvatskog radija.

Napomenuvši kako je politika u velikoj mjeri percepcija, Pusić je naglasila da se stvarao dojam kako HNS ide u neka savezništva u koja zapravo ne ide.

Na pitanje kako su se postavili partneri u vladajućoj Kukuriku koaliciji na odluku o Čačićevom izbacivanju, Pusić je kazala kako su patneri bili fer i nisu pokušavali ni na koji način utjecati na HNS, te je odluka u prvom redu bila unutarstranačko pitanje.

ČAČIĆ IGRA GOLF I BJESNI NA MILANOVIĆA 'Trebao me zaštititi!'

Komentirajući medijske prozivke i ocjene kako je Čačić osuđen bez prava na žalbu Pusić je ustvrdila da je formalno-pravno ta situacija posve čista.

"Radi se o jasnim pravilima i dokumentima stranke - Statutu i Pravilniku o članstvu koji je svima nama poznat i i svi mi koji smo članovi stranke znamo da su to pravila po kojima funkcioniramo", pojasnila je Pusić.

Podsjetila je kako je odluka o Čačićevom izbacivanju donesena jednoglasno na razini stranke te "praktički jednoglasno na razini Varaždinske županije, koja je najosjetljivija točka".

"Stranka ne može i neće biti instrument ničijih osobnih političkih projekata i ambicija, već mora biti jedan kolektivni politički projekt", poručila je predsjednica HNS-a.

Izrazila je i uvjerenje da zbog posljednjih događaja u HNS-u saborska većina neće biti poljoljana.

"Naš plan i cilj je da podignemo podršku i ojačamo projekt HNS-a do razine do koje smo relevantni koalicijski partner i gdje možemo, temeljem rejtinga, i sami napraviti rezulte" naglasila je Pusić dodavši, međutim, kako to ne znači da će HNS ići sam na izbore.

Upitana za komentar "afere Šegon" Pusić je uzvratila kako je to nešto što njihov koalicijski partner rješava kao problem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 20:48